- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 25 min
- Porcijos: 4
Pastaruoju metu apėmė kažkokia didžiulė manija išmėginti įvairiausius keksiukus su kondensuotu pienu.
Jau išmėginau eilę jų, kurie labai pasiteisino.
– greitai pagaminamus kondensuoto pieno keksiukus;
– kondensuoto pieno keksiukus su bananais;
– kondensuoto pieno keksiukus su varške;
– šokoladinius keksiukus su kondensuotu pienu;
O šį kartą dar vienas labai skanus variantas su nuostabiu keksiukų kremu ir mėlynėmis. Suvalgėm per kelias minutes. Skanumėlis!
Receptui reikės:
Keksiukų tešlai:
- kiaušiniai: 3
- kondensuotas pienas: 1 indelio
- sviestas: 50 gramų
- miltai: 180 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Kremui:
- kambario temperatūros sviestas: 80 gramų
- kondensuotas pienas: 2 valgomųjų šaukštų
- grietinėlės tipo sūris: 120 gramų (“Philadelphia” arba švelniosios varškės kremas)
Paruošimas
- Keksiukai: Pradžioje kondensuotą pieną supilk į dubenį, įmušk kiaušinius ir sumaišyk su šaukštu, kad nesimatytų kiaušinių.
- Tada sviestą ištirpink ir supilk į kondensuoto pieno masę, išmaišyk.
- Tuomet miltus persijok su kepimo milteliais ir įmaišyk į kondensuoto pieno bei kiaušinių masę. Gaunasi skani ir tiršta tešla.
- Po kelis šaukštus tešlos sukrėsk į keksiukų kepimo formą ir pašauk į orkaitę. Kepk maždaug 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.
- Keksiukų kremas: Į dubenį dėk kambario temperatūros sviestą, kelis šauktus kondensuoto pieno ir sūrį. Masę gerai išsuk.
- Gali vietoje kondensuoto pieno naudoti porą šaukštų cukraus pudros tuomet kremas gausis standesnis. tokiu atveju pradžioje išplak sviestą su cukraus pudra, tuomet sudėk grietinėlės kremą ir išplak iki vientisos masės.
- Iškepusius keksiukus palik pilnai atvėsti.
- Kai jie pravės, ant kiekvieno jų užtepk pasiruošto kremo ir papuoš mėgstamomis uogomis arba spalvotais pabarstukais. Skanauk!
- Patarimas: Jeigu kremas atrodo kiek per skystas, palaikyk papuoštus keksiukus šaldytuve porą valandų arba per visą naktį.
1 komentaras apie “Kondensuoto pieno keksiukai su kremu ir mėlynėmis ant viršaus”