Turinys
Šiandien namai kvepia šokoladu, nes gaminu keturis šokoladinius desertus: dviejų rūšių triufelius, keksiukus ir pyragą. Mane nuo jo kvapo netgi pradėjo truputį pykinti. Ruošiuosi rytojaus vakarėliui ir neįsivaizduoju kaip teks viską vežtis drauge su savimi, o dar tiek nenuveiktų darbų laukia, nors jau pusė dešimt, net pikta ant savęs, kaip aš nieko nesuspėju.
Visa tiesa apie kremą. Iš tiesų, tai aš gaminau masę triufeliams, bet kai pamačiau kad ji pernelyg minkšta, teko panaudoti kremui, tačiau pastaroji buvo net ir jam per skysta, niekšė. Skonis labai primena gaivius ledus, tokius kuriuos seniau „išpurkšdavo“ iš automatų. Ir tuomet aš pagalvojau – štai kaip gimsta geriausi patiekalai – spontaniškai. Gaudykite receptą.
- Pagaminsime: 12 keksiukų;
- Užtruksime: 40-45 minutes, + valandą kitą stingdyti kremą.
Ingredientai:
Kremui:
- 200 g baltojo šokolado;
- 180 g grietinės;
- 1-2 v.š. minkšto sviesto;
- v.š. brendžio;
- vanilės žiupsnelio.
Keksiukams:
- 50 g saldžios grietinėlės sviesto;
- 3/4 puodelio cukraus;
- 4 didelių kiaušinių;
- 3 v.š. grietinės;
- 3 v.š. kakavos miltelių (nesaldintos);
- 1/2 a.š. cinamono;
- 1 a.š. valgomosios sodos;
- puodelio a.r. miltų.
Papildomai:
- popierinių kepimo formelių;
- spalvotų pabarstukų;
- migdolų drožlių (nebūtinai).
Paruošimas
- Iš pradžių paruošime kremą: sulaužytą baltą šokoladą su grietine kaitinkite maišydami, kol masė taps vientisa ir graži. Tada nuimkite nuo ugnies sumaišykite su sviestu, vanile ir brendžiu. Leiskite 10 min. pabūti kambario temperatūroje, tada įdėkite šiek tiek sustingti į šaldytuvą.
- Kol masė stings, iškepsime keksiukus. Į dubenį sukrėskite minkštą sviestą, cukrų ir juos gerai išsukite, įmuškite kiaušinio trynius, atskirtus baltymus sudėkite į kitą indelį. Į sviesto, cukraus ir trynių masę sudėkite kakavos, cinamono, išmaišykite. Įdėkite grietinės, išmaišę, suberkite šaukštelį sodos. Tada įmaišykite miltus. Baltymus išsukite iki putų, sudėkite į dubenį su tešla, atsargiai įmaišykite.
- Tešlą supilstykite į popierines formeles, įstatytas į keksiukų skardą. Kepkite 160-180 laipsnių temperatūroje, kol dailiai iškils ir į keksiuką įsmeigta šakutė neaplips tešla. Tai užtruks maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
- Kai leisite keksiukams atvėsti, čiupkite iš šaldytuvo kremą, sukrėskite į konditerinį švirkštą ar maišelį, išspauskite, apibarstykite cukrinukais, migdolų drožlėmis ir dėkite atgal į šaldytuvą, kad sustingtų. Po valandos galėsite drąsiai skanauti.