Kondensuoto pieno keksiukai su varške ir razinomis

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 25 min
  • Porcijos: 6
Toliau tęsiu bandymu su kondensuotu pienu įvairiuose keksiukuose. Jau rodžiau kaip greitai pagaminti keksiukus su kondensuotu pienu, taip pat keksiukus su kondensuotu pienu ir bananais, taip pat šokoladinius keksiukus su kondensuotu pienu. O šį kartą dar vienas labai pasiteisinęs receptas, kai kondensuoto pieno keksiukus pagardinau su varške ir razinomis. Receptą traukiu į pačių mėgstamiausių sąrašą. Pamėginkite ir Jūs!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 20 keksiukų.

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 3
  • saldintas kondensuotas pienas: 1 indelio (397 gramų)
  • varškė: 300 gramų
  • sviestas: 120 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus su vanile: 1 arbatinio ašukštelio
  • geltonosios razinos: ~2 saujų

Paruošimas

  • Pradžioje kondensuotą pieną išsuk su kiaušiniais, įmušdamas juos po vieną.
  • Tada supilk išlydytą sviestą ir gerai išmaišyk arba išplak.
  • Sudėk varškę ir išsuk iki vientisos, purios masės.
  • Tuomet miltus sumaišyk su kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi. Palengva, dalimis švelniais judesiais įmaišyk į skystąją tešlą (miltų niekada į tešlą negalima įmaišyti smarkiai plakant arba sukant iš peties. Miltus, kaip jau minėjau, privalu tik įmaišyti, geriausiai šaukštu, švelniais sukamaisiais judesiais. Nuo to kartais priklausys tai, kodėl sukrenta kepami pyragai).
  • Po to suberk razinas ir dar vieną kartą švelniai permaišyk.
  • Kepimo formą išklok su popierinėmis formelėmis ir sukrėsk tešlą (du trečdalius formelės tūrio).
  • Kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, iki gelsvo rudumo.
  • Iškepusius gerai atvėsink ir pabarstyk miltiniu cukrumi..
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą