Valentino dienos šventei siūlau labai paprastą, bet labai neprastą receptą, kuris tikrai nustebins – šokoladinius keksiukus su skysta šokolado širdele viduje. Juos galite išsikepti ir iš anksto, o prieš patiekdami tiesiog orkaitėje 150 ° C temperatūroje palaikyti keletą minučių ir šokoladinė „širdis“ vėl išsilydys.
Šokoladiniai keksiukai su besilydžinčia širdimi
- Paruošimo laikas: 30 min
- Autorius: Įkvėpta iš recepto pagal Donna Hay
- Porcijos: 6
Ingredientai:
- 160 g geros kokybės juodojo šokolado;
- 80 g sviesto;
- 80 g migdolų miltų;
- 2 kiaušinių baltymai;
- 40 g cukraus pudros;
- 30 g aukščiausios rūšies miltų;
- 6 gabalėlių juodojo šokolado (70 % kakavos);
- braškių papuošimui.
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 150° C.
- Ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, įmaišykite išsijotą cukraus pudrą, supilkite kiek atvėsusį ištirpintą šokoladą ir sviestą ir gerai išmaišykite.
- Berkite išsijotus miltus, maltus migdolus ir viską gerai išmaišykite.
- Pasiruoškite 6 kepimo formeles, patepkite sviestu, iš kepimo popieriaus iškirpkite skritulius dugneliui, ir juostas sienelėms ir įdėkite į formelių vidų.
- Įpilkite pusę mišinio, uždekite po šokolado gabalėlį ir užpilkite likusį mišinį.
- Kepkite 20-25 minučių, kad būtų standus išorėje ir minkštas viduje.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 5 minutes prieš iššimdami iš formelių. Patiekite iš karto.
- Širdis išliks minkšta apie valandą po kepimo. Patiekite su braškėmis ar trupučiu grietininių ledų.