- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Keksiukai su triufeliais ir bananais – tai desertas, kurio negalite praleisti! Šis receptas ne tik džiugina savo skoniu, bet ir suteikia daugybę naudingų medžiagų mūsų organizmui. Triufeliai ir bananai, kaip pagrindiniai ingredientai, yra pilni vitaminų ir mineralų, kurie yra svarbūs mūsų sveikatai. Triufeliai suteikia subtilų, prabangų skonį, o bananai – natūralų saldumą ir drėgnumą, kuris padaro keksiukus itin minkštus ir sultingus.
Bananai yra puikus kalio, vitamino C ir vitamino B6 šaltinis, kurie yra būtini širdies sveikatai ir imuninės sistemos stiprinimui. Triufeliai, nors ir naudojami nedideliais kiekiais, praturtina keksiukus antioksidantais ir kitomis naudingomis medžiagomis. Jei neturite triufelių, juos galite pakeisti tamsiu šokoladu, kuris taip pat suteiks puikų skonį ir naudos sveikatai.
Receptui reikės:
- 3 kiaušiniai
- 200 g sviesto
- 250 g cukraus
- 250 ml kefyro
- 320 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 100 g “Pergalės” (ar kokių kitų) triufelių
- 2 dideli arba 3 mažesni bananai
- 50 g migdolų riešutų
Paruošimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
- Dubenyje sumuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, įpilkite ištirpintą ir pravėsusį sviestą, cukrų. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.
- Triufelius supjaustykite į keturias dalis, bananus – riekelėmis, o riešutus šiek tiek pasmulkinkite. Visus šiuos ingredientus įmaišykite į tešlą.
- Šaukštu kabinkite tešlą (ji bus tiršta, bet išbėganti iš dubens) ir dėkite į skardoje išdėliotas popierines formeles.
- Kepkite apie 20 minučių. Skanaus!
- Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam pasisaldinimui, tiek ypatingoms progoms. Keksiukai su triufeliais ir bananais bus jūsų šeimos ir draugų mėgstamiausias desertas!
Man asmeniškai tai patys skaniausi keksiukai. 🙂