- Paruošimas: 30 min
- Gaminimas: 35 min
- Porcijos: 6
Tiramisu – tai klasikinis itališkas desertas, žinomas dėl savo švelnaus skonio ir subtilaus kavos aromato. Šiame recepte tradicinis tiramisu transformuojamas į keksiukus, kurie puikiai tiks tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventiniams stalui. Minkšti ir drėgni keksiukai su kavos užuomina, derinami su kreminiu maskarponės kremu, sukuria nepakartojamą skonio harmoniją.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Rikota: Jei neturite rikotos, galite naudoti varškę, pertrintą per sietelį, kad būtų kreminės konsistencijos.
- Kavos likeris: Vietoj kavos likerio galite naudoti amaretto ar kitą mėgstamą likerio rūšį.
- Paruošta kava: Jei norite intensyvesnio skonio, naudokite stiprią espresso kavą.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Keksiukų sulaistymas: Norint, kad keksiukai būtų drėgnesni, sulaistykite juos dar šiltus, kad kava geriau įsigertų.
- Kremo paruošimas: Plakant kremą, svarbu neperplakti, kad jis išliktų lengvas ir purus.
- Laikymas: Paruoštus keksiukus laikykite šaldytuve, tačiau prieš patiekiant leiskite jiems sušilti iki kambario temperatūros, kad atsiskleistų visi skoniai.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 4500 kcal
- Kalorijos viename keksiuke: apie 375 kcal
Receptui reikės:
Tešlai (12 keksiukų):
- Sviestas: 170 g
- Cukrus: 150 g
- Kiaušiniai: 4 vnt.
- Rikota: 100 g
- Paruošta kava: 50 ml
- Miltai: 200 g
- Kepimo milteliai: 2 a. š.
Kremui:
- Maskarponė: 500 g
- Cukraus pudra: 50 g
- Plakamoji grietinėlė: 100 ml
- Kavos likeris: 30 ml
- Kakava: pabarstymui
Sulaistymui:
- Paruošta kava: 50 ml
Paruošimas
- Tešlos paruošimas: Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės.
- Palaipsniui įmaišykite rikotą, gerai išplakite.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
- Supilkite paruoštą kavą ir išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į tešlą. Atsargiai išmaišykite, kol tešla taps vienalytė.
- Kepimas: Paruoštą tešlą supilkite į keksiukų formeles, užpildydami jas iki 2/3 tūrio.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol keksiukai taps auksinės spalvos.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
- Sulaistymas: Atvėsusius keksiukus subadykite mediniu iešmeliu.
- Kiekvieną keksiuką sulaistykite paruošta kava, kad jie taptų drėgnesni.
- Kremo paruošimas: Maskarponę sumaišykite su cukraus pudra ir kavos likeriu, plakite iki vientisos masės.
- Atskirai išplakite grietinėlę iki standumo.
- Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę į maskarponės masę, kol gausite purų kremą.
- Dekoravimas: Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu.
- Ant kiekvieno keksiuko užspauskite kremo kepurėlę.
- Pabarstykite kakava per sietelį.
- Laikykite šaldytuve iki patiekimo.
- Santrauka: Tiramisu keksiukai – tai puikus tradicinio itališko deserto interpretavimas, pritaikytas keksiukų formai. Minkšti, drėgni keksiukai su kavos užuomina, derinami su kreminiu maskarponės kremu, sukuria nepakartojamą skonio harmoniją. Šis desertas ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir pradžiugins svečius savo subtiliu skoniu.
Kaip norėčiau dabar prie puodelio kavos… mmm!