Pusrytiniai keksiukai vaikams

Kuklūs šeštdienio pusryčiai ir daugybė Kalėdinių patiekalų. Nesvarbu kas: sausi kūčiukai, imbieriniai sausainiai ar varškės keksiukai kepa orkaitėje, kai namai paskęsta naminio maisto kvapuose, būna gera. Gera ir ramu.

Ingredientai (6 vnt.):

  • 200 g liesos varškės;
  • 100 g 30 proc. riebumo grietinės;
  • 3 v.š. šokolado miltelių;
  • 4 v.š. baltojo cukraus;
  • 4 v.š. aguonų;
  • 2 v.š. tirpinto sviesto;
  • 3/4 puodelio manų kruopų;
  • 1/2 puodelio miltų;
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • šiek tiek vandens;
  • bananas.

Paruošimas

  1. Varškę reikia ištrinti su grietine, cukrumi ir šokolado milteliais. Įmaišyti aguonas, manų kruopas, tada miltus su kepimo milteliais.
  2. Tešlą praskiesti šaukštu vandenio, įdėti tirpinto sviesto, išsukti. Paruošti keksiukų popierinės formeles – sudėti jas į keksiukų kepimo skardą. Po truputį, iki pusės supilti tešlos, dėti po kelias bananų riekeles, ant viršaus vėl pilti iki viršaus tešlos, ant viršaus uždėti dar bananų riekelių.
  3. Dėti įkaitinton orkaitėn, kepti 30 minučių 180-200 laispnių temperatūroje. Apibarstyti cukraus pudra, galima įsmeigti šokolado gabalėlį, apibarstyti šokolado traškučiais, drožlėmis ar pabarstukais.


Parašykite komentarą