Kuklūs šeštdienio pusryčiai ir daugybė Kalėdinių patiekalų. Nesvarbu kas: sausi kūčiukai, imbieriniai sausainiai ar varškės keksiukai kepa orkaitėje, kai namai paskęsta naminio maisto kvapuose, būna gera. Gera ir ramu.
Ingredientai (6 vnt.):
- 200 g liesos varškės;
- 100 g 30 proc. riebumo grietinės;
- 3 v.š. šokolado miltelių;
- 4 v.š. baltojo cukraus;
- 4 v.š. aguonų;
- 2 v.š. tirpinto sviesto;
- 3/4 puodelio manų kruopų;
- 1/2 puodelio miltų;
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- šiek tiek vandens;
- bananas.
Paruošimas
- Varškę reikia ištrinti su grietine, cukrumi ir šokolado milteliais. Įmaišyti aguonas, manų kruopas, tada miltus su kepimo milteliais.
- Tešlą praskiesti šaukštu vandenio, įdėti tirpinto sviesto, išsukti. Paruošti keksiukų popierinės formeles – sudėti jas į keksiukų kepimo skardą. Po truputį, iki pusės supilti tešlos, dėti po kelias bananų riekeles, ant viršaus vėl pilti iki viršaus tešlos, ant viršaus uždėti dar bananų riekelių.
- Dėti įkaitinton orkaitėn, kepti 30 minučių 180-200 laispnių temperatūroje. Apibarstyti cukraus pudra, galima įsmeigti šokolado gabalėlį, apibarstyti šokolado traškučiais, drožlėmis ar pabarstukais.