Skaniausias keksas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 6
Vaikystėje, labai gerai pamenu, kad kondensuotu pienu balindavome miežinę kavą, taip pat tinginiui gaminti visada naudodavom. Mama tikrai labai ilgai virdavo skardinę šio skanėsto, po to pagamindavo namines “karvutes”. Tikrai yra išlikusi nostalgija skanėstams su šiuo ingredientu.

Jau rodžiau kaip paruošti fantastiškai pavykstančius receptus:
greitai pagaminamus kondensuoto pieno keksiukus;
kondensuoto pieno keksiukus su bananais;
kondensuoto pieno keksiukus su varške;
šokoladinius keksiukus su kondensuotu pienu;
kondensuoto pieno keksiukus su kremu;

O šiandien rodau patį skaniausią keksą su kondensuotu pienu, kuris dar niekada nėra nuvylęs. Imkite šį receptą ir lepinkitės nuostabiu skoniu. 🙂

Receptui reikės:

  • sviestas: 200 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus: 1 pakelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kondensuotas pienas: 1 indelio
  • kiaušiniai: 3
  • cukraus pudra: 50 gramų
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušinių baltymai: 1
  • cukruje mirkyti svarainių gabaliukai

Paruošimas

  • Pradžioje ištirpintą sviestą sumaišyk su cukrumi ir druska, taip pat supilk kondensuotą pieną.
  • Maišytuvu maišyk, kol masė pasidarys puri.
  • Tuomet suberk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais į plakinį.
  • Įmušk kiaušinius. Dar vieną kartą viską gerai išmaišyk, kad masė būtų vientisa.
  • Tuomet kepimo skardą patepk sviestu ir supilk pasiruoštą tešlą.
  • Kepk iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  • Papuošk glaistu su cukruotais svarainių gabaliukais (nėra būtina).
  • Glaistas: Cukraus pudrą sumaišyk su citrinos sultimis ir kiaušinio baltymu. Išplak iki purios tąsios masės ir apliek ja dar šiltą keksą.

2 komentarai apie “Skaniausias keksas su kondensuotu pienu”

Parašykite komentarą