Atėjus gražesniems orams norisi lengvumo, spalvų ir žinoma gardžių desertų, kuriuose atsispindėtų pavasaris! Šis minkštas, gaivus, birus bei sultingas keksas yra būtent toks. Matcha kepiniui priduoda labai subtilios žaliosios arbatos natos, kuri čia labai dera kartu su kokosu.
Ingredientai:
- 280 g miltų;
- 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- Žiupsnelis druskos;
- 175 g sviesto (lydyto);
- 150 g rudojo cukraus;
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 1 citrinos žievelė;
- 120 ml kokosų pieno;
- 120 ml pieno;
- 4 g matcha miltelių;
- 60 g kokoso drožlių.
Kekso paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros ir pasiruoškite kekso kepimo formą.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską.
- Mikseriu gerai išmaišykite sviestą ir cukrų (apie 3 min). Po vieną įmaišykite kiaušinius. Sudėkite citrinos žievelę. Įpilkite pieno bei kokosų pieno, galiausiai įmaišykite miltų mišinį.
- Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišykite kokoso drožles, o į kitą matcha miltelius.
- Kekso formą užpildykite kaitaliodami tai kokoso tai matcha mases. Kepkite apie 60 minučių.
- Leiskite visiškai atvėsti prieš dengiant glazūra.
Na, o ją pasiruošite paprastai – sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ar pienu iki norimos konsistencijos ir liekite ant kekso, dekoruokite kokoso drožlėmis.
[the_ad id=”6305″]
[the_ad id=”9498″]