- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 65 min
- Porcijos: 8
Šis citrininis pyragas su aguonomis antras (o gal ir net ir pirmas!) iš mano mėgstamiausių cukinijų pyragų po šokoladinio cukinijų pyrago. Cukinijos į šį pyragą reikia sudėti ganėtinai daug, bene tiek pat, kiek gaunasi pačios tešlos. Bet neįtikėtina yra tai, kad galutiniame rezultate pyragas gaunasi toli gražu ne “daržoviškas”, o pilnai citrinomis kvepiantis aguoninis saldus pyragas, apie cukinijas valgant galima net neįtarti (nežinantys, kad jos čia yra, tikrai net nesupras). Jos tik suteikia pyragui labai gero minkštumo, praturtindama jo skonį.
Beje, su cukinijų receptais yra taip, kad vienuose receptuose rekomenduoja cukinijos vandenis nusunkti, kai kur net padruskinti ir dar palaukti, kitur rekomenduoja visiškai nieko nedaryti ir dėti iškart sutarkuotą (pvz., šio recepto originale siūloma į tešlą sukrėsti iškart tarkuotą cukiniją). Aš pati asmeniškai dažniausiai ją tik lengvai nusunkiu.
Receptui reikės:
- kiaušinių: 2
- aliejaus: 0,5 puodelio
- citrinų: 1 (žievelės iš visos citrinos ir ~3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių)
- cukrus: ~1 puodelio (200 gramų)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (+ 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos)
- druskos: žiupsnelio
- miltų: 2 puodelių (260 gramų)
- tarkuotų cukinijų: 2 puodelių
- aguonų: 3 valgomųjų šaukštų
Paruošimas
- Pradžioje dubenyje išplak kiaušinius su aliejumi, įtarkuok citrinos žievelės ir įpilk citrinos sultis.
- Viską išplak kartu su cukrumi.
- Tada berk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, soda ir druska.
- Tešla gausis tiršta, į ją įmaišyk burokine tarka tarkuotą nusunktą cukiniją ir (nuplikytas) aguonas.
- Pyragą kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-65 minutes, arba kol į pyragą įkištas dantų krapštukas ištraukus bus sausas.
- Leisk pyragui atvėsti. Nieko tokio, jei pyragas vėsdamas šiek tiek sukrenta.
- Pjaustyk ir skanauk!
Kaip greitai susivalgė prie puodelio kavos. Nuostabus!