Turinys
Rozmarinas ypač populiarus Prancūzijoje ir Italijoje, kurių virtuvės šefai deda į įvairius patiekalus – nuo marinatų ir mėsos patiekalų iki kepinių. Keksas su rozmarinais yra vienas iš šio prieskonio naudojimo kulinarijoje pavyzdžių. Pagrindinis jo privalumas – ryškus ir tyras rozmarino aromatas neprarandamas net ir po ilgo terminio apdorojimo.
Ingredientai:
- 125 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 1 arb. š. vanilinio cukraus;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 2 arb. š. kepimo miltelių;
- 250 g miltų;
- 100 ml pieno;
- 50 g džiovintų spanguolių;
- 50 g juodojo šokolado;
- 6 cm rozmarino šakelės.
Kekso paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
- Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Suberkite pusę miltų į sviesto masę, supilkite pieną ir gerai išsukite. Suberkite likusius miltus ir išmaišykite. Tešla turi būti tiršta.
- Šokoladą sukapokite. Nuskabykite rozmarino lapelius ir smulkiai sukapokite. Į kekso masę įmaišykite džiovintas spanguoles, šokoladą ir rozmariną. Kepkite orkaitėje 45-60 minučių. Ar iškepė, patikrinkite pagaliuku. Jei kekso viršus per greitai ruduoja, kepinį apdenkite folija.
Rekomenduojame pasigaminti
- Kalėdinis varškės keksas su spanguolėmis
- Arbatinis keksas su spanguolėmis
- Duona su džiovintomis spanguolėmis