Šokoladinis tortas su bruknių putėsiais

Tarp nepakeičiamų žiemos atributų galima įvardinti ir bruknę – tikrai vertingą ir skanią uogą. Siūlome ją panaudoti ruošiant įspūdingą šventinį tortą. Sėkmingai išryškins šokoladinio biskvito ir kreminio putėsio skonį.

Šokoladinis tortas su bruknių putėsiais
Šokoladinis tortas su bruknių putėsiais

25 cm tortas

Šokoladiniam pagrindui:

  • 2 arb. š. tirpios kavos;
  • ½ st. karšto vandens;
  • 30 g juodojo šokolado;
  • ¾ st. miltų;
  • 4 v.š. kakavos miltelių;
  • 1 a.š. sodos;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ¾ st. cukraus;
  • ½ st. neriebios grietinės;
  • ¼ st. alyvuogių aliejaus;
  • 1 kiaušinis.

Bruknių putėsiams:

  • 250 g bruknių;
  • 40 g cukraus;
  • 200 ml plakamosios grietinėlės;
  • 3 arb. š. želatinos.

Torto paruošimas

  1. Tirpią kavą užpilkite karštu vandeniu ir palikite atšalti. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą.
  4. Į gilų dubenį supilkite kavą, tirpintą šokoladą, suberkite cukrų, sudėkite grietinę, aliejų, įmuškite kiaušinį ir elektriniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės.
  5. Į gautą šokolado masę po truputį berkite sausąjį mišinį, nuolat maišydami šaukštu arba plaktuvu.
  6. 25 cm skersmens kepimo formą sutepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą. Kepkite orkaitėje 35-40 minučių, kol įsmeigę peilį į pyrago vidurį ištrauksite jį neaplipusį tešla. Pyragą ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti. Iš formos jo išimti nereikia.
  7. Bruknių putėsiams nuplautas bruknes sudėkite į puodą. Užberkite cukrumi ir ant vidutinės ugnies virkite, kol cukrus ištirps.
  8. Grietinėlę išplakite iki purumo.
  9. Keliuose valgomuosiuose šaukštuose vandens išbrinkintą želatiną sudėkite į bruknes ir, maišydami šaukštu, ištirpinkite.
  10. Palikite bruknių masę atvėsti iki kambario temperatūros. Sudėkite ir atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
  11. Supilkite putėsius ant šokoladinio pagrindo, išlyginkite viršų. Torto formą pastatykite į šaldytuvą nakčiai.
[the_ad id=”9498″]
Patiks


Parašykite komentarą