- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 2
Tenka pripažinti, kad saldžiosios bulvės (batatai) nėra pats dažniausias svečias mano virtuvėje, bet štai silkė yra. Ir silkę aš mėgstu eksperimentuodama derinti su viskuo su kuo tik sugalvoju. Tad šį kartą variantas su batatais, avokadais ir granatų sėklomis. Patiko labai, tad teks saldžiųjų bulvių nusipirkti daug dažniau. Imkite ir Jūs šį labai gerą silkės receptą. 🙂
Receptui reikės:
- saldžiosios bulvės (batatai): 1
- silkės: 1 (arba 2 filė)
- avokadai: 1
- granatų sėklos: pagal skonį
- šalotiniai svogūnai: 1 mažo (arba 1 mažo mėlynojo svogūno)
- aliejus
- pipirų mišinys
- citrinos sultys: iš ketvirtadalio citrinos
Paruošimas
- Pirmiausia saldžiąsias bulves (batatus) nulupk ir supjaustyk maždaug 0,5 centimetro griežinėliais.
- Tada sudėk ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus.
- Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
- Po to ant iškeptų ir atvėsusių bulvių dėk šiek tiek smulkiai pjaustyto šaloto, silkę ir avokado griežinėlį apšlakstytą citrinos sultimis.
- Papuošk granatų sėklomis.
- Patiek ir skanauk!