- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 4
Itin pikantiška silkė, marinuota su garstyčiomis, medumi ir baltojo vyno actu, idealiai tinkanti paįvairinti šaltus užkandžius, per įvairius vakarėlius arba per Kūčias. Man asmeniškai šis patiekalas labai patinka, o paruošimas tikrai nėra sudėtingas. Taip pat jam nereikia ir daug ingredientų, o ir tie kurių reikia – labai paprasti.
Beje tokia silkė labai skaniai valgosi ir viena, bet taip pat labai skanu ir su karštomis virtomis bulvėmis. Imkite receptą!
Receptui reikės:
- silkės filė aliejuje: 400 gramų
- aliejus: 90 mililitrų
- grūdėtosios garstyčios: 3 valgomųjų šaukštų
- skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
- baltojo vyno actas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
- smulkinti krapai
Paruošimas
- Pradžioje silkės filė supjaustyk maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
- Tada padažui garstyčias, aliejų ir medų, actą sutrink smulkintuvu iki vientisumo.
- Tuomet į padažą suberk susmulkintus krapus.
- Po to į stiklainio dugną dėk vieną sluoksnį silkės, užpilk padažu, vėl dėk silkės ir padažo, kol visa silkė bus susluoksniuota stiklainyje.
- Palaikyk per visą naktį šaldytuve, kad gerai pasimarinuotų.
- Patiek ir skanauk!



