Silkė marinuota garstyčių ir medaus padaže

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Itin pikantiška silkė, marinuota su garstyčiomis, medumi ir baltojo vyno actu, idealiai tinkanti paįvairinti šaltus užkandžius, per įvairius vakarėlius arba per Kūčias. Man asmeniškai šis patiekalas labai patinka, o paruošimas tikrai nėra sudėtingas. Taip pat jam nereikia ir daug ingredientų, o ir tie kurių reikia – labai paprasti.

Beje tokia silkė labai skaniai valgosi ir viena, bet taip pat labai skanu ir su karštomis virtomis bulvėmis. Imkite receptą!

Receptui reikės:

  • silkės filė aliejuje: 400 gramų
  • aliejus: 90 mililitrų
  • grūdėtosios garstyčios: 3 valgomųjų šaukštų
  • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
  • baltojo vyno actas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
  • smulkinti krapai

Paruošimas

  • Pradžioje silkės filė supjaustyk maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
  • Tada padažui garstyčias, aliejų ir medų, actą sutrink smulkintuvu iki vientisumo.
  • Tuomet į padažą suberk susmulkintus krapus.
  • Po to į stiklainio dugną dėk vieną sluoksnį silkės, užpilk padažu, vėl dėk silkės ir padažo, kol visa silkė bus susluoksniuota stiklainyje.
  • Palaikyk per visą naktį šaldytuve, kad gerai pasimarinuotų.
  • Patiek ir skanauk!
supjaustyta silkės filė gabaliukais
supjaustyta silkės filė gabaliukais
paruoštas marinatas silkei su medumi ir garstyčiomis
paruoštas marinatas silkei su medumi ir garstyčiomis
marinuota silkė su medumi, garstyčiomis ir baltojo vyno actu
marinuota silkė su medumi, garstyčiomis ir baltojo vyno actu
patiekta marinuota silkė su medumi ir garstyčiomis
patiekta marinuota silkė su medumi ir garstyčiomis


Parašykite komentarą