Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis

Labai soti ir itin skani mišrainė su silke, burokėliais ir pupelėmis. Šiam receptui galite drąsiai rinktis tiek keptus burokėlius, tiek ir virtus. Priklausomai nuo to, kurios labiau mėgstate arba kurių šiuo metu turite po ranka. Man asmeniškai skaniau yra su orkaitėje iškeptais burokėliais, tačiau, kai šį patiekalą ruošiu Kūčioms – gaminu pagal savo močiutę ir burokėlius būtinai verdu. Mėginkite drąsiai šį receptą ir Jūs visi. Esu tikra, kad nenuvils! 🙂

Receptui reikės:

  • silpnai sūdyta silkės filė: 4 juostelių
  • burokėlių: 4 vidutinio dydžio (keptų arba virtų)
  • pupelių: 1 skardinės – 800 gramų (arba 400 gramų virtų)
  • svogūnų: 1
  • alyvuogių aliejaus: 6 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sulčių: pagal skonį
  • druskos: pagal skonį

Paruošimas

  • Pradžioje burokėlius nulupk ir supjaustyt nedideliais kvadratėliais.
  • Tada svogūną smulkiai supjaustyk ir suberk į burokėlius.
  • Tada ten pat suberk pupeles.
  • Tuomet silkę supjaustyk juostelėmis, dėk prie daržovių, pilk alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir druskos, viską permaišyk.
  • Patiek ir skanauk!
silkė su burokėliais ir pupelėmis
silkė su burokėliais ir pupelėmis

 

mišrainė su silke, burokėliais ir pupelėmis
mišrainė su silke, burokėliais ir pupelėmis


Parašykite komentarą