Silkė pataluose su obuoliais, burokėliais, marinuotais agurkais ir kaparėliais

Silkė pataluose su obuoliais, burokėliais, marinuotais agurkais ir kaparėliais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 8 Gruodžio mėnesį, kaip niekada žmonės daug galima su silke. Aš tikrai nesu išimtis. Kiekvienais metais ir aš mėginu atrasti bei išmėginti kažką naujo. O mano pamėgta silkė patuose šį kartą suskambėjo kiek kitaip, bet tikrai labai skaniai ir įdomiai, nes buvo naudojami obuoliai, marinuoti kaparėliai, marinuoti agurkėliai ir dar keli … Skaityti toliau

Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis

Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis

Labai soti ir itin skani mišrainė su silke, burokėliais ir pupelėmis. Šiam receptui galite drąsiai rinktis tiek keptus burokėlius, tiek ir virtus. Priklausomai nuo to, kurios labiau mėgstate arba kurių šiuo metu turite po ranka. Man asmeniškai skaniau yra su orkaitėje iškeptais burokėliais, tačiau, kai šį patiekalą ruošiu Kūčioms – gaminu pagal savo močiutę ir … Skaityti toliau

Gražuolė silkė pataluose kitaip – su džiovintais baravykais, burokėliais ir sūriu

Gražuolė silkė pataluose kitaip - su džiovintais baravykais, burokėliais ir sūriu

Gražuolė silkė pataluose – jau klasikiniu tapęs ir gausus įvairių skonių nuostabus šventinis patiekalas. Esu gaminusi tikrai ne vieną variaciją šio patiekalo ir visai neseniai sugalvojau papildyti – džiovintais grybais, kurie silkei suteikė nuostabaus papildomo aromato. Majonezo stengiausi kloti kaip įmanoma ploniau ir tik kas antrą sluoksnį, kad neužgožtų kitų produktų skonio. Gavosi fantastiškai skaniai, … Skaityti toliau

Silkė pataluose be majonezo

Silkė pataluose be majonezo ir bulvių

Kuo gera silkė pataluose be majonezo ir bulvių? Tai, kad joje nėra krakmolingų bulvių, o yra avokadas, apie kurio “stebuklingas” savybes nekalbėjo tik tingiausias mitybos specialistas. Ypač norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad šiame riebiame vaisiuje yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių taip pat yra silkėje. Taigi organizmas gaus dvigubą porciją šių vertingų maistinių medžiagų! Taip, … Skaityti toliau