Silkė pataluose be majonezo

Kuo gera silkė pataluose be majonezo ir bulvių? Tai, kad joje nėra krakmolingų bulvių, o yra avokadas, apie kurio “stebuklingas” savybes nekalbėjo tik tingiausias mitybos specialistas. Ypač norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad šiame riebiame vaisiuje yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių taip pat yra silkėje. Taigi organizmas gaus dvigubą porciją šių vertingų maistinių medžiagų! Taip, ir silkės skonis tampa subtilesnis ir švelnesnis. Nepamiršome ir padažo (be majonezo!), kuris buvo ruošiamas iš virtų kiaušinių trynių, graikiško jogurto ir garstyčių. Neįprastai patrauklus užkandis, kuris suteiks malonumą ir neabejotiną naudą!

  • Paruošimo laikas: 40 min
  • Porcijos: 8-10

Ingredientai:

  • 300 g burokėlių;
  • 200 g silkės filė;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 morka;
  • 1 avokadas;
  • 1 raudonasis svogūnas.

Padažui:

  • 240 g graikiško jogurto;
  • 2 virti tryniai;
  • 1 šaukštelis garstyčių;
  • Citrinos sultys pagal skonį;
  • Druskos ir juodųjų pipirų.

Paruošimas:

  1. Paruoškite ingredientus. Pirmiausia šepetėliu nuplaukite morkas ir burokėlius. Padalinkite į skirtingus puodus ir užpilkite vandeniu. Verdame, kol visiškai išvirs (morkos – 30 min., burokėliai – 1,5 val.) Išverdame kietai virtus kiaušinius. Leiskite visiems ingredientams atvėsti. Nuvalykite juos.
  2. Padažui dubenyje šakute atsargiai sutrinkite trynius. Įpilkite graikiško jogurto, garstyčių, citrinos sulčių. Druska ir pipirai pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.
  3. Avokadą nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Išimkite kaulą. Minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Silkę smulkiai supjaustykite. Morkas, burokėlius ir kiaušinius sutarkuokite atskirai stambia tarka.
  4. Salotas išdėliokite sluoksniais ant vienos didelės plokščios lėkštės arba porcijomis (panaudodami kepimo žiedus), kiekvieną sutepdami padažu tokia tvarka: avokadas, silkė, svogūnas, morkos, kiaušiniai, burokėliai. Dėti į šaldytuvą 1 valandai.
[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą