Šventinis patiekalas “Silkės pataluose” vyniotinis

Šventinis patiekalas "Silkės pataluose" vyniotinis

Jei įprasta „Silkės pataluose“ jau nusibodusi, galite pasigaminti kaip vyniotinį. Paruoškite visus ingredientus. Lengvai sūdytą silkę patogiau imti jau paruoštą be kaulu, taip salotų paruošimas užtruks mažiau laiko. Majonezo galite naudoti mažiau, bet svarbu išmirkyti visus sluoksnius, ypač sausus, pavyzdžiui, bulves. Jei majonezo skonis gana sūrus, druskos galima praktiškai nenaudoti. Norint pagaminti vyniotinį, patogu naudoti … Skaityti toliau

Vegetariška balta mišrainė

Vegetariška balta mišrainė

Grybų mėgėjams patiks ši vegetariška tradicinių salotų versija. Čia grybai kepami kartu su svogūnais ir sumaišomi su įprastais baltos mišrainės ingredientais. Salotas taip pat galite aptepti liesu majonezu (tada netiks kūčių stalui). Agurkus galima imti sūdytus, marinuotus arba šviežius. Ir kiekvieną kartą gauni skirtingą skonį. Dažniausiai naudoju naminius sūdytus. Šį kartą turiu 3 mažus agurkus. … Skaityti toliau

Silkė pataluose be bulvių

Silkės pataluose receptas be bulvių

Ar žinojote, kad silkę pataluose galima skaniai pagaminti ir be bulvių? Salotos gaunasi lengvesnės, tad tikrai patiks kiekvienam, prižiūrinčiam savo figūrą. Jei pageidaujate, daržoves galite išvirti garuose ir įprastą majonezą pakeisti liesu majonezu. Ingredientai: Silkė (lengvai sūdyta) – 1 vnt.; Virti burokėliai – 250 g; Virtos morkos – 200 g; Kiaušiniai (virti) – 3 vnt.; … Skaityti toliau

Kopūstų salotos su majonezu

Kopūstų salotų receptas su majonezu

Skanios ir sveikos salotos iš šviežių daržovių! Daržovių salotos yra ne tik puikus užkandis, bet ir puikus priedas prie bet kokių mėsos patiekalų. Šviežių kopūstų salotos yra puikus to įrodymas. Kaip užpilą galite naudoti majonezą arba grietinę. Kopūstuose yra gana daug mūsų organizmui taip reikalingų naudingų medžiagų ir mikroelementų. Todėl patiekalai iš šviežių kopūstų ant … Skaityti toliau

Silkė pataluose be majonezo

Silkė pataluose be majonezo ir bulvių

Kuo gera silkė pataluose be majonezo ir bulvių? Tai, kad joje nėra krakmolingų bulvių, o yra avokadas, apie kurio “stebuklingas” savybes nekalbėjo tik tingiausias mitybos specialistas. Ypač norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad šiame riebiame vaisiuje yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių taip pat yra silkėje. Taigi organizmas gaus dvigubą porciją šių vertingų maistinių medžiagų! Taip, … Skaityti toliau

Silkė pataluose su obuoliais

Silkė pataluose su obuoliais

Silkė pataluose su obuoliais nuo įprasto varianto skiriasi rafinuotu skoniu, kurį suteikia būtent šis vaisius. Be to, obuolių dėka salotos tampa gaivesnės ir sultingesnės. Per saldus obuolys netiks, bet su rūgštele – net labai. Kalbant apie žalumynus, mums atrodo, kad petražolės čia tiks labiausiai – su joms būdingu pikantišku sodriu aromatu. Paruošimo laikas: 20 min … Skaityti toliau

Šprotai pataluose

Šprotai pataluose

Pažįstama silkė pataluose kartais gali sau leisti virsti šprotais pataluose. Visų mėgstamo patiekalo prasmė nesikeičia, tačiau įdedama kažkas naujo ir originalaus. Kas prieš novatoriškas idėjas?! Ingredientai: 3 virtos morkos; 3 virtos bulvės; 2 virti burokėliai; 1 virtas kiaušinis; 50 g kieto sūrio; 200 g šprotų; ½ svogūno; 4 marinuoti agurkai; 4 skiltelės česnako; 200 g … Skaityti toliau

Balta mišrainė “Eglutė”

Balta mišrainė "Eglutė" kalėdoms

Video recepto autorius:  Receptai.TV

Ingredientai:

  • 3 virtos bulvės;
  • 2 virtos morkos;
  • 2 virti kiaušiniai;
  • 100 g marinuotų žirnelių;
  • 100 g rūkytos mėsos;
  • 200 g majonezo;
  • 3 rauginti agurkai;
  • 1 poras;
  • 3 ryšeliai krapų;
  • Granatas;
  • 1 virto kiaušinio baltymas;
  • Raudonos spanguolės.

Paruošimas:

  1. Nedideliais kubeliais supjaustykite visus ingredientus.
  2. Sumaišykite ingredientus inde, įdėkite majonezą, paskaninkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite.
  3. Lėkštėje formuokite norimą formą ir puoškite krapais, kiaušinio baltymu ir spanguolėmis bei granato sėklomis.

Tikimės, kad jums patiks!