Krabų lazdelių salotos Kalėdoms su ryžiais, paprikomis ir kukurūzais

Krabų lazdelių salotos Kalėdoms su ryžiais, paprikomis ir kukurūzais

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Mano Kalėdų stalas yra visiškai neįsivaizduojamas be krabų lazdelių salotų su paprikomis ir kukurūzais, sako mūsų skaitytoja Inesa, pasidalinusi šiuo receptu. Gaivi ir be galo skani. Gal kitiems tai ir seniai žinomas receptas, bet mūsų šeimynai dar tikrai neatsibodo. Anot mūsų skaitytojos, šviežius agurkus drąsiai galite keisti raudonomis saldžiosiomis paprikomis … Skaityti toliau

Kalėdinė burokėlių mišrainė su obuoliais norvegiškai

Kalėdinė burokėlių mišrainė su obuoliais norvegiškai

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Šiandien Jums noriu parodyti labai skanią burokėlių mišrainę su obuoliais Kalėdoms, kurią dažnai ruošia norvegai. Aš ją nusižiūrėjau keliaudama po Skandinaviją pas savo draugę. Paruošimas labai paprastas, o skonis tikrai labai geras. Gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Drąsiai šiemet pamėginkite ir Jūs, tikrai nenusivilsite! 🙂 Beje … Skaityti toliau

Kalafioro mišrainė su krabais kalėdoms

Kalafioro mišrainė su krabais kalėdoms

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Man asmeniškai tai be galo skani mišrainė su žiediniu kopūstu (kalafioru) ir krabų lazdelėmis. Tokią gaminu ne tik šventėms, bet ir eiliniai vakarienei, kai norisi kažko skanaus. Tačiau, šiais metais būtinai ją tieksiu ir ant Kalėdinio stalo, tad tą rekomenduoju padaryti ir Jums. Imkite šį receptą ir būtinai išmėginkite. Pirštelius … Skaityti toliau

Silkė pataluose su obuoliais, burokėliais, marinuotais agurkais ir kaparėliais

Silkė pataluose su obuoliais, burokėliais, marinuotais agurkais ir kaparėliais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 8 Gruodžio mėnesį, kaip niekada žmonės daug galima su silke. Aš tikrai nesu išimtis. Kiekvienais metais ir aš mėginu atrasti bei išmėginti kažką naujo. O mano pamėgta silkė patuose šį kartą suskambėjo kiek kitaip, bet tikrai labai skaniai ir įdomiai, nes buvo naudojami obuoliai, marinuoti kaparėliai, marinuoti agurkėliai ir dar keli … Skaityti toliau

Silkė su marinuotais kelmučiais ir burokėliais

Silkė su marinuotais kelmučiais ir burokėliais

Ši silkė su marinuotais kelmučiais ir burokėliais gali būti tiek nuostabus receptas šventiniam stalui, tiek gali būti pats paprasčiausias užkandis eiliniam savaitgaliui. O skonis tikrai labai geras ir vertas visų pagyrų. Drąsiai pasidalinu šiuo receptu ir su Jumis. 🙂 Jums tikrai nėra būtina sluoksnius atidengti naudojant specialią formą. Drąsiai galima sluoksniuoti permatome inde arba paprasčiausioje … Skaityti toliau

Šventinis patiekalas “Silkės pataluose” vyniotinis

Šventinis patiekalas "Silkės pataluose" vyniotinis

Jei įprasta „Silkės pataluose“ jau nusibodusi, galite pasigaminti kaip vyniotinį. Paruoškite visus ingredientus. Lengvai sūdytą silkę patogiau imti jau paruoštą be kaulu, taip salotų paruošimas užtruks mažiau laiko. Majonezo galite naudoti mažiau, bet svarbu išmirkyti visus sluoksnius, ypač sausus, pavyzdžiui, bulves. Jei majonezo skonis gana sūrus, druskos galima praktiškai nenaudoti. Norint pagaminti vyniotinį, patogu naudoti … Skaityti toliau

Vegetariška balta mišrainė

Vegetariška balta mišrainė

Grybų mėgėjams patiks ši vegetariška tradicinių salotų versija. Čia grybai kepami kartu su svogūnais ir sumaišomi su įprastais baltos mišrainės ingredientais. Salotas taip pat galite aptepti liesu majonezu (tada netiks kūčių stalui). Agurkus galima imti sūdytus, marinuotus arba šviežius. Ir kiekvieną kartą gauni skirtingą skonį. Dažniausiai naudoju naminius sūdytus. Šį kartą turiu 3 mažus agurkus. … Skaityti toliau

Silkė pataluose be bulvių

Silkės pataluose receptas be bulvių

Ar žinojote, kad silkę pataluose galima skaniai pagaminti ir be bulvių? Salotos gaunasi lengvesnės, tad tikrai patiks kiekvienam, prižiūrinčiam savo figūrą. Jei pageidaujate, daržoves galite išvirti garuose ir įprastą majonezą pakeisti liesu majonezu. Ingredientai: Silkė (lengvai sūdyta) – 1 vnt.; Virti burokėliai – 250 g; Virtos morkos – 200 g; Kiaušiniai (virti) – 3 vnt.; … Skaityti toliau

Kopūstų salotos su majonezu

Kopūstų salotų receptas su majonezu

Skanios ir sveikos salotos iš šviežių daržovių! Daržovių salotos yra ne tik puikus užkandis, bet ir puikus priedas prie bet kokių mėsos patiekalų. Šviežių kopūstų salotos yra puikus to įrodymas. Kaip užpilą galite naudoti majonezą arba grietinę. Kopūstuose yra gana daug mūsų organizmui taip reikalingų naudingų medžiagų ir mikroelementų. Todėl patiekalai iš šviežių kopūstų ant … Skaityti toliau

Silkė pataluose be majonezo

Silkė pataluose be majonezo ir bulvių

Kuo gera silkė pataluose be majonezo ir bulvių? Tai, kad joje nėra krakmolingų bulvių, o yra avokadas, apie kurio “stebuklingas” savybes nekalbėjo tik tingiausias mitybos specialistas. Ypač norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad šiame riebiame vaisiuje yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių taip pat yra silkėje. Taigi organizmas gaus dvigubą porciją šių vertingų maistinių medžiagų! Taip, … Skaityti toliau

Silkė pataluose su obuoliais

Silkė pataluose su obuoliais

Silkė pataluose su obuoliais nuo įprasto varianto skiriasi rafinuotu skoniu, kurį suteikia būtent šis vaisius. Be to, obuolių dėka salotos tampa gaivesnės ir sultingesnės. Per saldus obuolys netiks, bet su rūgštele – net labai. Kalbant apie žalumynus, mums atrodo, kad petražolės čia tiks labiausiai – su joms būdingu pikantišku sodriu aromatu. Paruošimo laikas: 20 min … Skaityti toliau

Šprotai pataluose

Šprotai pataluose

Pažįstama silkė pataluose kartais gali sau leisti virsti šprotais pataluose. Visų mėgstamo patiekalo prasmė nesikeičia, tačiau įdedama kažkas naujo ir originalaus. Kas prieš novatoriškas idėjas?! Ingredientai: 3 virtos morkos; 3 virtos bulvės; 2 virti burokėliai; 1 virtas kiaušinis; 50 g kieto sūrio; 200 g šprotų; ½ svogūno; 4 marinuoti agurkai; 4 skiltelės česnako; 200 g … Skaityti toliau

Balta mišrainė “Eglutė”

Balta mišrainė "Eglutė" kalėdoms

Video recepto autorius:  Receptai.TV

Ingredientai:

  • 3 virtos bulvės;
  • 2 virtos morkos;
  • 2 virti kiaušiniai;
  • 100 g marinuotų žirnelių;
  • 100 g rūkytos mėsos;
  • 200 g majonezo;
  • 3 rauginti agurkai;
  • 1 poras;
  • 3 ryšeliai krapų;
  • Granatas;
  • 1 virto kiaušinio baltymas;
  • Raudonos spanguolės.

Paruošimas:

  1. Nedideliais kubeliais supjaustykite visus ingredientus.
  2. Sumaišykite ingredientus inde, įdėkite majonezą, paskaninkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite.
  3. Lėkštėje formuokite norimą formą ir puoškite krapais, kiaušinio baltymu ir spanguolėmis bei granato sėklomis.

Tikimės, kad jums patiks!