Labai skanios salotos, kurių ingredientai primena Balta mišrainę, bet skonis vis tiek kitoks. Švelnus, tinkamai virtas liežuvis, kepti svogūnai, alyvuogės ir virtos bulvės – garantuojame, kad ant šventinio stalo nieko neliks.
- Aktyvus paruošimo laikas: 30 minučių
- Sunkumas: lengvas
- Porcijos: 6
Ingredientai:
- Jautienos liežuvis – 1 vnt.;
- Bulvės – 4 vnt.;
- Rauginti agurkai – 8-10 vnt.;
- Kiaušiniai – 4 vnt.;
- Žalios alyvuogės be kauliukų – 1 skardinė (300 g);
- Svogūnas baltas – 1 vnt.;
- Majonezas – 150 g;
- Augalinis aliejus – 2 a.š.;
- Petražolės – mažas ryšulėlis;
- Lauro lapas – 2-3 vnt.;
- Juodieji pipirų žirneliai – 5 vnt.;
- Druskos – pagal skonį.
Liežuvio paruošimas
- Nuplaukite liežuvį, užpilkite šaltu vandeniu, suberkite pipirų žirnelius ir lauro lapus. Pasūdykite, užvirinkite.
- Sumažinkite ugnį ir virkite apie 1,5-2 valandas, kol liežuvį galima bus lengvai pradurti šakute. Tada leiskite atvėsti sultinyje.
Salotų paruošimas
- Tuo tarpu kitame puode išvirkite bulves su lupenomis, kol suminkštės. Atvėsinkite ir nuvalykite.
- Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite.
- Svogūną supjaustykite ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
- Nuo atvėsusio liežuvio nuimkite odelę, liežuvį supjaustykite kubeliais.
- Kiaušinius, bulves ir agurkus supjaustykite kubeliais. Alyvuoges supjaustykite žiedais.
- Sumaišykite visus ingredientus, suberkite kapotas petražoles ir pagardinkite majonezu. Salotas pasūdykite pagal skonį.
Salotas su liežuviu patiekite porcijomis arba dideliame salotų dubenyje. Skanaus ir linksmų švenčių!
[the_ad id=”6308″]