Silkė pataluose su obuoliais, burokėliais, marinuotais agurkais ir kaparėliais

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 8
Gruodžio mėnesį, kaip niekada žmonės daug galima su silke. Aš tikrai nesu išimtis. Kiekvienais metais ir aš mėginu atrasti bei išmėginti kažką naujo. O mano pamėgta silkė patuose šį kartą suskambėjo kiek kitaip, bet tikrai labai skaniai ir įdomiai, nes buvo naudojami obuoliai, marinuoti kaparėliai, marinuoti agurkėliai ir dar keli ingredientai, kurie čia itin tinka. Būtinai išmėginkite. Esu visiškai tikra, kad toks variantas pateks į Jūsų mėgstamiausių TOP.

Receptui reikės:

  • silkės filė: 4
  • mėgstamas majonezas: 6 valgomųjų šaukštų
  • marinuoti kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
  • marinuoti agurkėliai: 2
  • krapai: 2 saujelių
  • petražolės: 2 saujelių
  • citrinos sultys: poros šlakelių
  • virtos bulvės su lupena: 4
  • burokėliai: 2 (virto arba kepto)
  • obuoliai: 2
  • kiaušiniai: 4 (išvirti)

Paruošimas

  • Pradžioje kaparėlius ir agurką supjaustyk smulkiais gabaliukais.
  • Žalumynus taipogi pasmulkink.
  • Tuomet į mėgstamą majonezą sudėk kaparėlius, agurko gabaliukus ir žalumynus.
  • Įspausk citrinos sulčių ir gerai išmaišyk.
  • Tuomet virtas bulves nulupk ir supjaustyk nedideliais kubeliais. Sumaišyk su dalimi majonezo.
  • Virtus arba keptus burokėlius supjaustyk kubeliais (jei nori gali ir sutarkuoti).
  • Įtarkuok obuolį ir sumaišyk su likusiu majonezu.
  • Tada išvirtus kiaušinius sutarkuok smulkios tarkos pagalba.
  • Pradėk sluoksniuoti – dėk bulvių masę, klok sutarkuotus kiaušinius, ant viršaus dėk burokėlius su obuoliais.
  • Silkę supjaustyk juostelėmis ir išdėliok ant viršaus.
  • Patiek ir skanauk!
  • Patarimas: Jei norite, kad mišrainė būtų skanesnė, prieš patiekimą bent kelias valandas palaikyk šaldytuve, kad skoniai labiau susidraugautų tarpusavyje.


Parašykite komentarą