Silkė su smulkintais pomidorais savo sultyse ir svogūnais

  • Paruošimas: 30
  • Porcijos: 2
Tai dar vienas nuostabus silkės patiekalas, kuris idealiai tinka tiek Kūčių stalui, tiek vakarienei, kai norisi kažko iš šios žuvies. Šį receptą man parodė kolegė prieš keletą metų ir man labai patiko. Nuo to laiko labai dažnai pasigaminu. Patinka, ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Būtinai išmėginkite ir Jūs, gal ir Jūsų šeimoje toks receptas “prilips” ir bus gaminamas ne kartą. Tad nieko nelaukiam ir pradedam. 😉

Receptui reikės:

  • smulkinti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (400 gramų)
  • svogūnai: 2
  • silkės filė: 2-3
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • citrinos sultys: šlakelio
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pradžioje svogūnus supjaustyk pusžiedžiais ir kepink aliejuje, kol šie tampa minkšti.
  • Tada suversk smulkintus pomidorus savo sultyse, skanink citrinos sultimis, cukrumi bei pomidorų pasta.
  • Pamaišydamas kepk, kol nugaruoja skystis.
  • Pagal savo skonį pagardink druska bei pipirais.
  • Palik atvėsti.
  • Po to sumaišyk su smulkintais silkės gabaliukais.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą