Silkės salotos su marinuotais agurkais, pievagrybiais ir pomidorų padažu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 8
Šiandien noriu parodyti Jums dar vienas fantastiškas salotas iš silkės. Aš jas gaminau su marinuotais pievagrybiais, marinuotais agurkais, svogūnais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Patikėkite manimi, visi skoniai idealiai persipynė tarpusavyje ir sukūrė nuostabų patiekalą. Tikrai šitaip gaminsiu ir ateityje. Taip pat būtinai patieksiu ir per Kūčias. Mėginkite ir Jūs.

Beje tokias, silkės salotas itin tinka patiekti su virtomis bulvėmis, nors be galo skanios valgomos ir vienos.

Receptui reikės:

  • silpnai sūdyta silkės filė: 600 gramų
  • švelnaus skonio marinuoti pievagrybiai: 400 gramų
  • marinuoti agurkai: 8 nedidelių
  • svogūnai: 4 nedidelių
  • pomidorų padažas: 5 valgomųjų šaukštų
  • neaštrios garstyčios: 3 arbatinių šaukštelių
  • česnakas: 1 skiltelės
  • smulkinti krapai: pagal skonį
  • malti juodieji pipirai
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)

Paruošimas

  • Pradžioje svogūnus supjaustyk labai smulkiais kubeliais ir apkepk keptuvėje su aliejumi.
  • Įmaišyk pomidorų padažą ir šiek tiek patroškink.
  • Palik atvėsti.
  • Marinuotis pievagrybius, marinuotus agurkėlius ir silkės filė supjaustyk, o česnaką susmulkink.
  • Tuomet į dubenį dėk atvėsusius svogūnus, pievagrybius, agurkėlius, silkės filė, česnaką, garstyčias, suberk krapus, pipirus ir viską išmaišyk.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą