- Paruošimas: 40 min
- Porcijos: 4
Tokia silkė su morkomis ir svogūnais – tai tikrų tikriausias klasikinis Kūčių stalo patiekalas. Idealiai tinka ne tik per šventes, bet ir nuostabiai tinka pasilepinti šaltais žiemos vakarais.
Receptui reikės:
- silpnai sūdyta silkė aliejuje: 400 gramų
- morkos: 1 kilogramo
- svogūnai: 1 didelio
- lauro lapai: 2
- saulėgrąžų aliejus
- malti juodieji pipirai: žiupsnelio
- druska: žiupsnelio
Paruošimas
- Pradžioje morkas nulupk ir sutarkuok burokinės tarkos pagalba.
- Į puodą pilk maždaug 30 mililitrų aliejaus, berk žalias morkas, svogūną pjaustytą pusžiedžiais ir uždengęs troškink. Vis pamaišyk, jeigu morkos svyla, gali įpilti šiek tiek daugiau aliejaus.
- Kai morkos ims lengvai minkštėti, įmesk lauro lapus, berk pipirus ir labai maždaug druskos.
- Kai jau morkos suminkštės, išjunk kaitrą ir leisk pravėsti.
- Tuomet silkę pasmulkink maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir dėk į silkinės dugną.
- Likusį nuo silkės aliejų supilk ant keptų morkų.
- Iš morkų išimk lauro lapus, permaišyk su aliejumi ir dėk ant silkės.
- Leisk keletą valandų pastovėti, kad skoniai “susidraugautų”, patiek ir skanauk!