Tradicinė Kūčių silkė su morkomis ir svogūnais

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 4
Tokia silkė su morkomis ir svogūnais – tai tikrų tikriausias klasikinis Kūčių stalo patiekalas. Idealiai tinka ne tik per šventes, bet ir nuostabiai tinka pasilepinti šaltais žiemos vakarais.

Receptui reikės:

  • silpnai sūdyta silkė aliejuje: 400 gramų
  • morkos: 1 kilogramo
  • svogūnai: 1 didelio
  • lauro lapai: 2
  • saulėgrąžų aliejus
  • malti juodieji pipirai: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio

Paruošimas

  • Pradžioje morkas nulupk ir sutarkuok burokinės tarkos pagalba.
  • Į puodą pilk maždaug 30 mililitrų aliejaus, berk žalias morkas, svogūną pjaustytą pusžiedžiais ir uždengęs troškink. Vis pamaišyk, jeigu morkos svyla, gali įpilti šiek tiek daugiau aliejaus.
  • Kai morkos ims lengvai minkštėti, įmesk lauro lapus, berk pipirus ir labai maždaug druskos.
  • Kai jau morkos suminkštės, išjunk kaitrą ir leisk pravėsti.
  • Tuomet silkę pasmulkink maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir dėk į silkinės dugną.
  • Likusį nuo silkės aliejų supilk ant keptų morkų.
  • Iš morkų išimk lauro lapus, permaišyk su aliejumi ir dėk ant silkės.
  • Leisk keletą valandų pastovėti, kad skoniai “susidraugautų”, patiek ir skanauk!
troškinamos morkos prie silkės kūčių stalui
troškinamos morkos prie silkės kūčių stalui
pjaustyta silkė gabaliukais kūčioms
pjaustyta silkė gabaliukais kūčioms
silkės mišrainė su morkomis ir svogūnais kūčioms
silkės mišrainė su morkomis ir svogūnais kūčioms


Parašykite komentarą