- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 8
Itin skani, labai soti ir idealiai subalansuoto skonio silkė su saulėgrąžomis, džiovintomis spanguolėmis ir razinomis , kurią nesunkiai pagaminti sugebės kiekvienas.
Jeigu nesate didelis razinų mėgėjas, galima jų visai nedėti arba pakeisti didesniu spanguolių kiekiu.
Beje tokia silkė idealiai tinka ne tik skaniai vakarienei, bet ir Kūčių stalui.
Receptui reikės:
- silkės filė be aliejaus: 400 gramų
- svogūnai: 4 vidutinio dydžio
- razinos: 2 saujų
- džiovintos spanguolės: 2 saujų
- saulėgrąžos: 2 saujų
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
Paruošimas
- Pradžioje razinas ir spanguoles suberk į dubenį, užpilk karštą vandenį ir palik išmirkti maždaug pusvalandžiui.
- Tuomet svogūnus supjaustyk pusžiedžiais.
- Tada į keptuvę pilk aliejų ir įkaitink.
- Suberk svogūnus ir apkepk, kol šiek tiek pagels ir suminkštės, bet dar nepraras savo formos.
- Į tą pačią keptuvę berk saulėgrąžas, maišydamas kepk maždaug dvi minutes.
- Nusausink išmirkytas razinas su spanguolėmis ir suberk į keptuvę su svogūnais, taip pat ir saulėgrąžomis. Dar maždaug 2-3 minutes pakepk, tada masę nuimk nuo ugnies ir palik atvėsti.
- Silkę supjaustyk griežinėliais ir sudėk į serviravimo indą.
- Ant viršaus uždėk svogūnų bei džiovintų uogų masę.
- Gali patiekti iškart, bet pati skaniausia tokia silkė pabuvusi šaldytuve per visą naktį.
- Patiekdamas dar gali užmalti šiek tiek aitriųjų pipirų, bet tai nėra privaloma. Skanaus!