- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 2
Dar vienas sėkmingas eksperimentas mano virtuvėje su nuostabiąja silkę – šį kartą gavosi fantastiškai skani ir gaivi silkė su greipfrutais, avokadais, obuoliais ir granatų sėklomis. Visi ingredientai tiesiog puikiai suderėjo tarpusavyje ir sukūrė vieną fantastišką skonį. Keliauja į pačių mėgstamiausių TOP, tikrai bus gaminama ne vieną kartą. Drąsiai mėginkite šį receptą ir Jūs. Puikiai tinka ir Kūčių stalui. Tad pradedam!
Receptui reikės:
- matjes silkės: 1 filė
- avokadų: 0,5
- greiprfrutų: 2 skiltelių
- obuolių: 0,5 nedidelio
- šalotų: 1 mažo (arba 1 poro – baltos dalies)
- granatų sėklų: pagal skonį
- citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukštelio
Marinatui
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- medus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- garstyčių: 0,5 arbatinio šaukštelio
- citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukšteio
- druska: šiek tiek
- pipirų mišinys: šiek tiek
Paruošimas
- Pirmiausia supjaustyk šalotą ir užpilk jį citrinos sultimis. Jeigu naudosi porą – šį punktą praleisk.
- Tada silkę supjaustyk juostelėmis (arba nedideliais gabaliukais) ir sudėk į serviravimo indą.
- Ant viršaus užberk šalotus arba susmulkintą porą.
- Tuomet dėk avokadą pjaustytą kubeliais, smukiai supjaustytą obuolį ir išlukštentus, bei gabaliukais smulkintą greipfrutą.
- Viską užpilk gerai išmaišytu marinatu, iš nurodytų ingredientų.
- Patiek ir skanauk!