Silkė su greipfrutais (pamelo), avokadu ir obuoliais

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 2
Dar vienas sėkmingas eksperimentas mano virtuvėje su nuostabiąja silkę – šį kartą gavosi fantastiškai skani ir gaivi silkė su greipfrutais, avokadais, obuoliais ir granatų sėklomis. Visi ingredientai tiesiog puikiai suderėjo tarpusavyje ir sukūrė vieną fantastišką skonį. Keliauja į pačių mėgstamiausių TOP, tikrai bus gaminama ne vieną kartą. Drąsiai mėginkite šį receptą ir Jūs. Puikiai tinka ir Kūčių stalui. Tad pradedam!

Receptui reikės:

  • matjes silkės: 1 filė
  • avokadų: 0,5
  • greiprfrutų: 2 skiltelių
  • obuolių: 0,5 nedidelio
  • šalotų: 1 mažo (arba 1 poro – baltos dalies)
  • granatų sėklų: pagal skonį
  • citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukštelio
Marinatui
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • medus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • garstyčių: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sulčių: 1 arbatinio šaukšteio
  • druska: šiek tiek
  • pipirų mišinys: šiek tiek

Paruošimas

  • Pirmiausia supjaustyk šalotą ir užpilk jį citrinos sultimis. Jeigu naudosi porą – šį punktą praleisk.
  • Tada silkę supjaustyk juostelėmis (arba nedideliais gabaliukais) ir sudėk į serviravimo indą.
  • Ant viršaus užberk šalotus arba susmulkintą porą.
  • Tuomet dėk avokadą pjaustytą kubeliais, smukiai supjaustytą obuolį ir išlukštentus, bei gabaliukais smulkintą greipfrutą.
  • Viską užpilk gerai išmaišytu marinatu, iš nurodytų ingredientų.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą