Silkė su šaldytais arba šviežiais baravykais ir svogūnais

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Jeigu turite šaldytų baravykų (puikiai tinka ir švieži) galite paruošti nuostabų pagardą silkei. Pagal šį receptą aš gaminu labai dažnai, nes mėgstu tiek grybus, tiek silkę, bet toks receptas idealiai tinka ir švenčių stalui. Jei trūksta minčių ką padėti, ant Kūčių stalo, tai galiu Jums tik patvirtinti, kad šis patiekalas privalo puikuotis. Tad nieko nelaukiam, einam prie recepto ir gaminam. 🙂

Receptui reikės:

  • marinuota silkė: 800 gramų
  • baravykai: 1 kilogramo (šaldyti arba švieži)
  • svogūnai: 1
  • saulėgrąžų aliejus
  • džiovintas čiobrelis
  • džiovintas raudonėlis
  • druska

Paruošimas

  • Jeigu turimi grybai šaldyti reikia juos per visą naktį laikyti šaldytuve, kol atsileidžia.
  • Susmulkintus svogūnus lengvai pakepink ant aliejaus, berk atitirpusius baravykus, pabarstyk prieskoniais ir pakepk, kol grybai lengvai apkepa. Lengvai pasūdyk druska.
  • Tada silkę supjaustyk maždaug vieno kąsnio dydžio gabalėliais, apipilk aliejumi kuriame buvo.
  • Tuomet ant viršaus sudėk atvėsinus grybai.
  • Viską palaikyk 2-3 valandas šaldytuve, kad skoniai susijungtų tarpusavyje.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą