Silkė su raudonaisiais svogūnais ir actu

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 6
Man asmeniškai šis virtas marinatas labai tinka silkei. Actas ir raudonieji svogūnai – viskas ko reikia paruošti tobulo skonio silkę. Dalinuosi savo pačiu mėgstamiausiu receptu, kaip paruošti be galo skanią silkę, kurią tikrai gaminsite ne vieną kartą. Kai tik pasiilgstu silkės, būtinai išsitraukiu šį receptą, išsiverdu bulvių ir mėgaujuos.

Beje, tokia silkė labai tinka ir Kūčioms, tad mėginkite! 🙂

Receptui reikės:

  • silkės filė: ~1 kilogramo
  • vanduo: 150 mililitrų
  • cukrus: 25 grmaų
  • druska: 5 gramų
  • actas: 50 mililitrų
  • džiovinti krapai: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonieji svogūnai: 3 vidutinio dydžio
  • lauro lapai: 3
  • juodieji pipirai: 5 žirnelių
  • kvapieji pipirai: 5 žirnelių

Paruošimas

  • Pirmiausia vandenį užvirk, suberk druską, pipirus ir cukrų. Išmaišyk, kol ištirpsta.
  • Tada silkę supjaustyk nedideliais gabaliukais, dėk į stiklainį sluoksniuodamas su svogūnų pusžiedžiais. Tarp sluoksnių įdėk ir lauro lapelius.
  • Po to į pravėsususį marinatą įberk krapus ir supilk actą, sumaišęs užpilk ant silkės.
  • Stiklainį su silke padėk šaltai marinuotais, maždaug vieną parą.
  • Patiek ir skanauk!
virtas marinatas silkei su actu ir svogūnais
virtas marinatas silkei su actu ir svogūnais
skaniausia marinuota silkė su svogūnais ir actu
marinuota silkė su svogūnais ir actu


Parašykite komentarą