- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 8
Man šitaip iškepti orkaitėje pagal Beatą yra patys patys skaniausi. Idealiai tiks kaip garnyras, bet taip pat labai skanūs ir vieni, tiesiog užsibarsčius šiek tiek fetos arba ožkos sūrio. Taip pat tokie iškepti burokėliais labai tinka prie pačių įvairiausių silkės patiekalų, tad drąsiai juos galite rinktis ir per Kūčias. Aš prieš didžiausias metų šventes būtinai išsikepu iš dvigubos normos ir sunaudoju pačioms įvairiausioms salotoms. Tikrai niekada neprapuola!
Receptui reikės:
- burokėliai: 6
- balzaminis actas: 6 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- džiovintas čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių (arba ~4 šakelių šviežių)
- česnakas: 6 skiltelių
- druska
- pipirai
Paruošimas
- Pradžioje burokėlius nulupk bei supjaustyk ganėtinai plonomis riekelėmis arba skiltelėmis.
- Tada sudėk į dubenį.
- Užpilk citrinos sultis, aliejų, balzaminį actą, išspausk česnaką, sudėk čiobrelius ir viską išmaišyk, kad burokėliai tolygiai pasidengtų.
- Palik pasimarinuoti maždaug 15-20 minučių.
- Po to dar kartą gerai viską išmaišyk.
- Kepimo skardą išklok su kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu ant jos sudėk burokėlius.
- Tuomet pabarstyk druska bei pipirais.
- Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-60 minučių. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo skiltelių storumo. Artėjant kepimo pabaigai ragauk ir žiūrėk, ar esamas minkštumas jau patinka. Jei ne – kepk dar.
- Labai skanu su ožkos sūriu ar silke ar su kuo tik sugalvosite!