Kaip farširuoti kiaušinius?

Kiaušiniai – labai maistingas ir skanus maistas. Nenuostabu, kad visos pasaulio šalys turi savo kiaušinių receptus. Parinkome pačius paprasčiausius ir kartu originalius įdarytų kiaušinių variantus, nereikalaujančius daug pastangų.

Ar yra pasaulyje patiekalas, lengvesnis už virtus kiaušinius? Įdėkite juos į puodą su vandeniu, užvirinkite, virkite 3-6 minutes ir jau galite sėsti prie stalo. Tuo tarpu kažkas net nesusimąsto, kad virti kiaušiniai gali būti šventinio stalo puošmena.

Atminkite: majonezą galite pasigaminti patys arba pakeisti grietine, natūraliu jogurtu ar kitais padažais.

Klasikiniai farširuoti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai klasikiniai
Įdaryti kiaušiniai

Ingredientai:

  • 6 kiaušinių;
  • 4 šaukštai majonezo;
  • druska ir pipirai – pagal skonį;
  • 1 žiupsnelis paprikos;
  • 1 žiupsnelis džiovintų krapų – nebūtina

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išvirkite kietai.
  2. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite pusiau.
  3. Baltymus atidėkite į šalį.
  4. Trynius sutrinkite su majonezu, druska ir pipirais.
  5. Gautą įdarą šaukštu arba konditeriniu maišeliu dėkite į baltymus.
  6. Pabarstykite paprika ir džiovintais krapais.

Patiekite atšaldytą.

Įdaryti kiaušiniai su lašiša

Lašiša įdaryti kiaušiniai
Lašiša įdaryti kiaušiniai

Ingredientai:

  • 6 kiaušinių;
  • 60 g lengvai sūdytos arba rūkytos lašišos arba bet kokios kitos raudonos žuvies;
  • 1 valgomasis šaukštas džiovintų česnakų;
  • 1 šaukšto džiovinto svogūno;
  • 1 valgomasis šaukštas sezamo;
  • 3 šaukštai majonezo;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • 2 šaukštai minkšto kreminio sūrio.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išvirkite kietai.
  2. Atvėsinkite, nulupkite ir perpjaukite per pusę.
  3. Atskirkite trynius nuo baltymų.
  4. Padalinkite žuvį į 12 lygių dalių.
  5. Sumaišykite česnaką, svogūną, sezamo sėklas, majonezą, citrinos sultis, sūrį ir susmulkintus kiaušinių trynius.
  6. Mišiniu prikimškite kiaušinio baltymus, ant viršaus uždėkite žuvies gabaliukus. Palikite šaldytuve 15-20 minučių.

Dar receptas: Kiaušiniai farširuoti rukyta lašiša


Įdaryti kiaušiniai su grybais

Grybais įdaryti - farširuoti kiaušiniai
Grybais įdaryti kiaušiniai

Ingredientai:

  • 200 g pievagrybių (šviežių arba šaldytų);
  • 1 mažas svogūnas;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 3-4 svogūnų laiškai;
  • 8 kiaušinių;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūną. Pakepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, apie 7-8 minutes. Tada sumalkite blenderiu.
  2. Susmulkinkite žalią svogūną.
  3. Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite ir nuvalykite. Supjaustykite puselėmis.
  4. Atskirkite trynius nuo baltymų ir sutrinkite šakute. Sumaišykite su grybų mišiniu. Pagardinkite majonezu, druska ir pipirais.
  5. Įdaru prikimškite kiaušinių baltymus. Ant viršaus užbarstykite žalius svogūnus. Prieš patiekdami, palaikykite šaldytuve 15-20 minučių.

Įdaryti kiaušiniai su raugintais agurkais

Raugintais agurkais įdaryti - farširuoti kiaušiniai
Raugintais agurkais farširuoti kiaušiniai

Ingredientai:

  • 6 kiaušinių;
  • 1-2 marinuoti agurkai;
  • 1 šakelė bet kokių žalumynų;
  • 4 šaukštai majonezo;
  • 1 arbatinis šaukštelis agurkų marinato;
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių;
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Perpjaukite pusiau ir atskirkite baltymus nuo trynių.
  2. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
  3. Trynius sutrinkite šakute. Sumaišykite su majonezu, sūrymu ir garstyčiomis. Pagardiname druska ir pipirais.
  4. Įdaru prikimškite kiaušinių baltymus. Ant viršaus uždėkite porą agurko griežinėlių. Pabarstykite žolelėmis.

Prieš patiekdami farširuotus kiaušinius, palaikykite juos šaldytuve 15-20 minučių.

Ryžiais farširuoti kiaušiniai

Ryžiais įdaryti kiaušiniai
Ryžiais įdaryti kiaušiniai

Ingredientai:

  • 50 g rudųjų ryžių (galite naudoti ir įprastus ryžius);
  • 6 kiaušinių;
  • ½ mažo agurko;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Išvirkite ryžius (apie 35–40 minučių).
  2. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite pusiau.
  3. Agurką supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su kiaušinio tryniu ir ryžiais. Įdėkite majonezo, druskos ir pipirų.
  4. Įdarykite baltymus mišiniu.

Prieš patiekdami, palaikykite farširuotus kiaušinius šaldytuve 15-20 minučių.

Įdaryti kiaušiniai su tunu

Kiaušiniai su tunu
Kiaušiniai su tunu

Ingredientai:

  • 8 kiaušinių;
  • 1 svogūno laiškas;
  • 100 g konservuoto tuno;
  • 5 šaukštai majonezo;
  • druska ir pipirai – pagal skonį;
  • 1 žiupsnelis džiovintų žolelių.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išvirkite kietai. Atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  2. Vieną trynį atidėkite, likusius sutrinkite su žuvies konservais. Sumaišykite masę su majonezu ir svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Įdaru prikimškite kiaušinių baltymus. Pabarstykite susmulkintu tryniu ir žolelėmis.

Prieš patiekdami, palaikykite farširuotus kiaušinius šaldytuve 15-20 minučių.

Farširuoti kiaušiniai su kumpiu ir sūriu

Ingredientai:

  • 6 kiaušiniai;
  • 70 g sūrio;
  • 100 g kumpio;
  • 1 šakelė bet kokių žalumynų;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite per pusę.
  2. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, kumpį supjaustykite mažais gabalėliais. Susmulkinkite žalumynus.
  3. Trynius sutrinkite šakute. Sumaišykite su kumpiu ir sūriu. Įdėkite majonezo, druskos ir pipirų.
  4. Įdėti įdarą į kiaušinių baltymus ir ant viršaus pabarstyti žolelėmis. Prieš patiekiant, atšaldyti šaldytuve.

Šiandien kiekviename šaldytuve yra kiaušinių. Pakanka pridėti porą ingredientų ir po kelių minučių gardus užkandis bus ant stalo. Išbandykite mūsu pateiktus farširuotų kiaušinių variantus arba sugalvokite savo. Svarbiausia, nebijokite eksperimentuoti.



Parašykite komentarą