Turinys:
Marinuoti agurkai populiarūs dėl puikaus skonio. Specialiai savo skaitytojams surinkome geriausius agurkų marinavimo receptus, kad jūsų paruošti agurkėliai žiemai būtų traškūs.
🥒 Kaip marinuoti agurkus?
Agurkų marinavimo receptuose naudojamas actas, jis pasižymi puikiomis savybėmis, leidžiančiomis ilgai laikyti produktą. Paruošę tokį ruošinį žiemai, galite nesijaudinti dėl jo skonio ir kokybės. Actas naikina visus ant ingredientų esančius mikrobus ir bakterijas, neleidžia jiems daugintis ir sugadinti produktą. Pagal šį receptą paruoštų agurkų skonį galima pavadinti klasikiniu, jie neturi pašalinio kvapo ir skonio. Saldžiarūgčiai agurkai taps mėgstamiausiu visų pagrindinių patiekalų užkandžiu. Agurkų marinavime nėra nieko sudėtingo ir ypatingo, o tai taip pat svarbu.
🥒 Marinuoti sterilizuoti agurkai
Ingredientai:
- Šviežias agurkas – 600-700 g;
- Pipirai – 5 vnt.;
- Lauro lapas – 2 vnt.;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Svogūnai – 1-2 vnt.;
- Actas 6% – 3 šaukštai;
- Petražolės, krapai, gvazdikėliai;
- Vanduo – 1 – 1,5 litro;
- Cukrus – 4 šaukštai;
- Druska – 2 šaukštai.
Agurkų marinavimas:
- Paruoškite ir kruopščiai nuplaukite agurkus, nupjaukite jų galus. Konservavimui geriau rinktis mažus agurkus, jie gausis traškūs ir kieti.
- Paruoškite 3 litrų talpos stiklainius. Konservavimui beveik visada reikia sterilumo. Pirmiausia stiklainiai turi būti sterilizuoti. Kruopščiai išplautus stiklainius reikia trumpai palaikyti virš garų, o po to pakaitinti orkaitėje, kaklu žemyn. Dangčiai taip pat turi būti gerai nuplauti.
- Paruoškite visas daržoves ir prieskonius. Nuplaukite žoleles ir prieskonius.
- Pirmiausia į stiklainį dedam – svogūnus, česnakus, žoleles, prieskonius. Tada reikia atsargiai paskirstyti agurkus. Agurkus patogiau sukrauti “stovinčius”, tuomet daugiau jų tilps į stiklainį.
- Sudėjus visas daržoves ir prieskonius, užpilkite gryno, neskiesto acto.
- Į atskirą indą supilkite vandenį, įpilkite cukraus ir druskos. Maišykite sūrymą, kol ingredientai visiškai ištirps, ir virkite 1 minutę. Šį skystį geriau virti ilgiau, apie 15 minučių.
- Agurkus užpilkite verdančiu sūrymu.
- Stiklainių kaklelius uždėkite dangteliais. Supilkite karštą vandenį į metalinį indą ir nuleiskite stiklainius. Įjunkite viryklę ir 9-10 minučių palaikykite ant jos dubenį su stiklainiais.
- Tada išjunkite viryklę ir po vieną išimdami stiklainius, sandariai juos uždarykite. Apverskite karštus stiklainius aukštyn kojomis, suvyniokite šiltai ir palikite tokioje padėtyje, kol visiškai atvės.
🥒 Agurkų marinavimas be kaitinimo
Šiandien žinoma daug receptų, leidžiančių be vargo gauti skanių marinuotų agurkų.
Ingredientai:
- Agurkai – 1 – 1,5 kg;
- Česnakai – 4-5 skiltelės;
- Lapiniai krienai – 1 vnt.;
- Krapai – 2 skėčiai su sėklomis;
- Juodųjų pipirų žirniai – 8-9 vnt.;
- Aitrioji raudonoji paprika – 1/2 mažos ankšties;
- Acto esencija – 1 val. šaukštas;
- Druska – 70 g;
- Cukrus – 100 g.
Marinuojam agurkus:
- Parinkite mažus ir vidutinio dydžio, taisyklingos formos agurkėlius ir palikite porai valandų šaltame vandenyje. Kruopščiai nuplaukite kiekvieną agurką.
- Nuvalykite česnaką ir nuplaukite, tą patį padarykite su prieskoniais ir žolelėmis.
- Sterilizuokite 3 litrų talpos stiklainius. Nuplaukite dangčius.
- Agurkus sudėkite į kiaurasamtį ir gerai užpilkite verdančiu vandeniu. Iš karto po to agurkus reikia sudėti į stiklainį. Dedami pabarstykite prieskoniais, įberkite cukraus ir druskos.
- Į agurkų stiklainį supilkite verdantį vandenį ir laikykite vandenį iki tol, kol inde visiškai ištirps birūs ingredientai.
- Tada iš agurkų stiklainio reikia išpilti skystį ir vėl užvirinti, pridedant birių komponentų. Užvirus į agurkus vėl supilkite sūrymą, tada supilkite actą.
- Tada iš karto uždenkite stiklainius dangteliais ir greitai užsukite.
- Stiklainį pastatykite dangteliu į apačią ir gerai suvyniokite. Visiškai atvėsus galite agurkus apversti.
Tokių agurkų skonis patiks visiems. Pridėjus krienų lapų šis produktas įgaus malonų kvapą ir traškumą. Daugelis žmonių mieliau į marinuotus agurkus deda papildomų prieskonių, kurie skonio nė kiek nesugadins. Į agurkų marinavimo receptą galima pridėti gvazdikėlių, peletrūno, petražolių ir kitų prieskonių. Svarbiausia, kad šių prieskonių kvapas ir skonis patiktų visiems šeimos nariams.
Traškūs marinuoti agurkai
Reikės: 6 stiklainių (720ml), Agurkų tiek kiek telpa į stiklainius, 2 litrų vandens, 140ml acto, 2v/š druskos, 4v/š cukraus, 60g mišinio agurkų marinatui.
4 komentarai apie “Kaip marinuoti agurkus?”