Turinys
Jie dedami į pirmus ir antrus patiekalus, iš jų ruošiamos salotos ir padažai. Žiemai pomidorai džiovinami, rauginami, sūdomi, marinuojami. Tai puikus užkandis, kuris ypač populiarus žiemą.
🍅 Kaip marinuoti pomidorus žiemai?
Marinuoti pomidorai bus puikus priedas prie kasdienių ir šventinių patiekalų. Marinatų gamybai galite naudoti skirtingus receptus, tačiau pagrindiniai ingredientai visada yra: vanduo, druska, cukrus, actas, prieskoniai. Dažniausiai naudojami prieskoniai yra kvapieji pipirai, lauro lapas, gvazdikėliai, česnakai, krapai, juodieji pipirai.
🍅 Marinuojant pomidorus atsižvelkite į šiuos patarimus:
- Pomidorus į stiklainius dėkite tankiai, bet specialiai jų nespauskite.
- Actą į verdantį marinatą galima pilti pačiame gale, o geriau jį užpilti ant viršaus užpildžius stiklainį marinatu.
- Stiklainius ir dangčius reikia iš anksto nuplauti soda ir sterilizuoti.
- Marinuojant pomidorus žiemai, galite naudoti dvigubo išpylimo būdą arba sterilizaciją.
🍅 Marinuojam skanius pomidorus
Darbui mums reikia:
- pomidorai – 1 kg;
- vanduo – 700 ml;
- druska – 1 valgomasis šaukštas;
- cukrus – 2 šaukštai;
- actas – 2 šaukštai;
- česnakai – 2 skiltelės;
- gvazdikėliai;
- kvapieji pipirai – 3 vnt.;
- lauro lapas – 2 vnt.
Paruošimas:
- Stiklainius ir dangtelius gerai nuplaukite su soda, sterilizuokite. Stiklainio dugne sudėkite prieskonių: lauro lapą, česnaką, kvapiuosius pipirus.
- Stiklainį (1 litro) tankiai užpildykite gerai nuplautais pomidorais.
- Norėdami nustatyti marinato kiekį 1 stiklainiui, užpilkite jį šaltu vandeniu.
- Supilkite vandenį iš stiklainio į puodą, įberkite druskos ir užvirinkite. Verdame 1 minutę.
- Į stiklainį su pomidorais supilkite verdanti sūrymą. Uždenkite dangčiu. Palikite 20 minučių.
- Išpilkite sūrymą. Įdėkite į jį cukraus. Užvirkite ir pavirkite 1 minutę. Supilkite verdantį marinatą į stiklainį. Ant viršaus užpilkite acto. Nedelsdami užsukite dangtį. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, apvyniokite kilpiniu rankšluosčiu. Palikite aštuoniom valandom.
Marinuoti pomidorai yra paruošti.
🍅 Marinuoti pomidorai su svogūnais
Taip marinuoti pomidorai bus šiek tiek saldūs ir labai aromatingi, o svogūnai – traškūs ir skanūs.
Ingridientai:
- 3-4 svogūnai;
- 10 gvazdikėlių;
- 1½ – 2 kg pomidorų;
- apie 1½ litro vandens;
- 2 šaukštai druskos;
- 5 šaukštai cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas 70% acto esencijos.
Paruošimas:
- Supjaustykite svogūną ne per plonais žiedais. Dėkite gvazdikėlius ir dalį svogūnų į stiklainį. Tada pakaitomis dėkite pomidorus ir svogūnų žiedus.
- Užpildykite stiklainį verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 20 minučių. Įpiltą vandenį nupilkite į puodą, įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite ir užvirinkite.
- Į stiklainį įpilkite acto. Pomidorus užpilkite verdančiu marinatų ir užsukite stiklainį.
🍅 Pomidorai savo sultyse žiemai
Be acto per keles minutes