Dažniausiai šeimininkaujant virtuvėje nupjauname abu svogūno galus, perpjaunam jį pusiau, tada kiekvieną puselę išilgai ir po to skersai pjauname. Toks pjaustymo būdas yra neteisingas, norint svogūną supjaustyti kubeliais.
Parodysime paprastą būdą, kaip lengvai ir greitai supjaustyti svogūną kubeliais.
Nulukštentam svogūnui nupjauname galą su uodegėle (šaknų galiuko nupjauti nereikia).
Kiekvieną puselę įpjauname išilgai ( iki svogūno šaknų galiuko).
Tokiu būdu įpjautas svogūnas neišsibarsto, jo nereikia prilaikyti iš šonų.
Dabar lengvai pjaustome skersai, kad išeitų kubeliai.
Pjaustant tokiu būdu sutaupysite laiko, neašarosite, nes supjaustysite žymiai greičiau.
Sužinoję šias penkias greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, svogūnus paruošite be ašarų! 🔪🧅
- 0:10 Greitas ir lengvas būdas nulupti svogūną: tiesiog nurėžkite abu svogūno galus ir lupkite.
- 0:18 Kiniškam troškiniui: svogūną supjaustykite kubeliais – nupjaukite vieną svogūno pusę, perrėžkite keletu horizontalių bei vertikalių pjūvių. Būkite atsargūs – neįsipjaukite.
- 0:33 Pjaustymas skiltelėmis: svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau, išilgai supjaustykite skiltelėmis – baigta!
- 0:49 Mėsainiui tiks ploni svogūno griežinėliai: svogūną padalinkite per pusę, supjaustykite pusžiedžiais. 🧅🍔
- 1:00 Erzina aitrus kvapas? Susmulkintus svogūnus pamerkite į vandenį. 🚫👃
- 1:12 Keptiems svogūnų žiedams: nupjaukite dalį svogūno – pjaustoma daržovė išliks stabili.