Kaip marinuoti vištieną arba visą vištą kepimui orkaitėje? Pasigaminti vištienos marinatą iš principo nėra sunku. Mes siūlome tik patikrintus marinavimo receptus, nes viską sumaišyti yra visiškai neteisinga, svarbu išlaikyti pusiausvyrą!
[the_ad id=”6266″]Beje, jei dar nepastebėjote, vištiena ne marinuojama svogūnuose, skirtingai nei kiauliena ir jautiena. Vienintelė išimtis yra tada, kai gaminate vištienos šašlyką su acto marinatų. Tada paimkite svogūnų žiedus ir actą (2 šaukštai acto 9% 1,5 kg vištienos) ir marinuokite, tik ne marinuokite per naktį, reikia tik 2 valandas. Priešingu atveju rizikuojate perdžiovinti švelnią vištienos mėsą. Bet šiame straipsnyje norėjau pakalbėti apie vištienos marinatus, skirtus kepti orkaitėje bei keptuvėje.
🕑 Kiek laiko marinuoti vištieną?
Marinuokite vištieną nuo 1 iki 8 valandų. Jei vištieną paliekate marinuotis nakčiai ar užmarinuojate iš ryto vakarienei, tuomet geriausia ją uždengti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą.
Jei marinuojate vištieną ilgiau nei 2 valandas, nesūdykite jos iškart. Pagardinkite druska prieš pat kepimą, įberkite druskos ir kruopščiai įtrinkite marinatu (dabar sūdytu). Taip mėsa išliks sultinga, o vištiena niekada nebus sausa.
🍯 Medaus ir garstyčių marinatas
Sultinga kepta vištiena su gražia plutele kaip iš reklamos – realų! Tai geriausias būdas kepti paukštieną. Medus kartu su prancūziškomis garstyčiomis suteikia lengvą, aštrų saldumą, o žolelių, česnako ir citrinos mišinys sukuria nuostabų aromatą. Kepkite iš karto dvi arba geriau – tris porcijas. Medumi pagardinta vištiena niekada neužsilaikys ant stalo!
Ingredientai:
- 150 g skysto medaus;
- 100 g prancūziškų grūdėtų garstyčių;
- 1 citrina;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 5-7 skiltelės česnako;
- 100 g krapų;
- 1 kekė petražolių;
- druskos pagal skonį.
Kaip pasigaminti medaus garstyčių marinatą:
- Peiliu nuimkite citrinos žievelę ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su garstyčiomis, medumi, augaliniu aliejumi, smulkiai supjaustytu česnaku, žolelėmis ir citrinos žievelėmis. Kruopščiai išmaišyti.
- Marinuokite vištieną 3–6 valandas.
- Paruoštą paukštieną reikia kepti su citrinos žievelėmis, esančiomis ant vištienos.
- Kepimo metu periodiškai patepkite vištieną likusiu marinatu, pačioje pabaigoje į vištieną įberkite druskos.
10 Naujausių receptų su vištiena
[RSSImport display=”10″ feedurl=”https://valgome.lt/receptai/recipe-tag/vistiena/feed/” use_simplepie=”true”]🍶 Jogurto marinatas
Lengviausias marinatas mėgstantiems vištieną, kuris itin dietiškas. Tik natūralūs produktai ir be jokio majonezo!
Ingredientai:
- 1 valgomasis šaukštas natūralus jogurto (galima pakeisti kefyru);
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
- 1 arbatinis šaukštelis kario;
- 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
- 1 arbatinis šaukštelis kardamono;
- druskos pagal skonį.
Kaip paruošti aromatinga jogurto marinatą:
- Sumaišykite visus ingredientus į vientisą masę ir joje marinuokite vištieną.
- Vištieną rekomenduojama palikti marinuotis nakčiai.
- Pasūdykite vištieną kepimo pabaigoje arba prieš pat patiekiant.