Kaip marinuoti kopūstus?

Marinuotus kopūstus galite naudoti kaip savarankišką patiekalą, arba galite papildomai supjaustyti svogūnus, marinuotus agurkus ir gauti visiškai kitokias salotas. Tai labai padeda paįvairinti kasdienį meniu.

Kiek laiko marinuoti kopūstus?

Siūlome išbandyti greitą kopūstų marinavimo būdą. Tokie kopūstai bus paruošti patiekti ant stalo per 1 dieną. Pagal šį receptą paruoštus marinuotus kopūstus galima laikyti šaldytuve 5–7 dienas. Arba galite įdėti į sterilizuotus stiklainius ir palikti žiemai.

Marinuotų kopūstų paruošimas namuose

Darbui mums reikia:

  • Šviežių kopūstų – 1 kg
  • Morkų – 200 gramų
  • Druskos – 1 valgomasis šaukštas
  • Saulėgrąžų aliejaus – 75 ml
  • 60 ml acto
  • 100 gramų cukraus
  • Česnako – 3 skiltelės
  • 2 lauro lapai
  • 3 juodieji pipirų žirneliai
  • 2 kvapiųjų pipirų žirneliai
  • 250 ml vandens

Paruošimas:

  1. Nuvalykite morkas ir sutarkuokite burokine tarka.
  2. Kopūstus supjaustykite labai plonai. Tam geriau naudoti specialią tarką.
  3. Sujunkite morkas ir kopūstus, gerai sumaigykite rankomis.
  4. Užvirinkite vandenį su saulėgrąžų aliejumi, druska, cukrumi, pipirais, česnakais, lauro lapais. Virkite 1 minutę. Įpilkite acto.
  5. Karštu marinatu užpilkite kopūstus.
  6. Dar kartą pamaigykite kopūstus. Palikite, kol visiškai atvės, tada dėkite marinuotus kopūstus į šaldytuvą 1 dienai.

Marinuoti kopūstai yra paruošti.

Greitai marinuoti kopūstai

Marinuotos kopūstų salotos

Patarimas, kaip pasigaminti šviežių kopūstų marinuotas salotas, kurias valgyti galima jau kitą dieną, o šaldytuve laikyti net iki 2 savaičių.

 



1 komentaras apie “Kaip marinuoti kopūstus?”

Komentarai yra išjungti.