Agurkai žiemai be aliejaus ir acto

Taip mūsų protėviai sūdydavo agurkus statinėse. Be aliejaus, be acto, jokių kitų priedų. Tačiau net ir šiuolaikinėje realybėje, kai apie statines rūsiuose praktiškai nekalbama, šis receptas pasiteisino puikiai.

Ingredientai:

  • Agurkai – 4 kg;
  • Česnakai – 2 galvutės;
  • Vyšnių lapai – 5 vnt.;
  • Serbentų lapai – 5 vnt.;
  • Krapai (su skėčiais) – 10 stiebų;
  • Druska – 230 g.

Agurkų paruošimas:

  1. Nuplaukite agurkus, krapus ir lapus, nuvalykite česnaką.
  2. Didelį puodą apiplikykite verdančiu vandeniu ir viską sudėkite sluoksniais.
  3. Pasūdykite, agurkus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 1-2 paras kambario temperatūroje.
  4. Agurkus su česnaku išdėliokite į sterilizuotus stiklainius.
  5. Užvirinkite tinkamą sūrymo kiekį (1 valgomasis šaukštas druskos 1 litrui vandens).
  6. Užpilkite agurkus, palikite 3 minutes, nupilkite sūrymą ir vėl užvirinkite.
  7. Iš naujo pripildykite stiklainius ir užsukite. Atvėsinkite agurkus aukštyn kojomis.
[the_ad id=”6305″]
Agurkuose yra medžiagų, kurios tirpdo akmenis. Sergant viršutinių kvėpavimo takų ligomis, patariama gerti medumi pagardintas agurkų sultis. Per dieną išgėrus 2-3 šaukštus šio gėrimo, peršalimo simptomai nyksta kur kas geriau. Agurkai turi tam tikrų medžiagų, kurios mažina ir aukštą kūno temperatūrą. Šios daržovės taip pat naudingos širdies stiprinimui, serganti skrandžio ar dantenų ligomis bei norint pagerinti atminį.
[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą