Šviežias prancūziškas batonas, traškūs marinuoti agurkėliai, viliojantis šviežių bazilikų kvapas ir tuno filė su kaimiškais, virtais kiaušiniais, apibarstyta prieskoninėmis žolelėmis – kas gali būtų šauniau už šviežią, gardų, naminį baguette sumuštinį kelionėje ar piknike?
Vazonėlis su bazilikais taip viliojančiai kvepėjo, kad net buvau pamiršus kiek daug džiaugsmo gali suteikti šis prieskonis.
Paskutinį kartą tokį sumuštinį valgiau Paryžiuje, po Eifelio bokštu, todėl sukinėjimasis virtuvėje šįryt buvo ne tik smagus, bet ir švelniai nostalgiškas.
Svarbiausia – kad viskas būtų šviežia, na, o pats gaminimas – iš širdies. Tada dar atsiminiau, kad kažkur stalčiuje buvo jaukios taškuotos servetėlės ir siūlas specialiai tokiems sumuštiniam perrišti. Paskui pačiupau tamsius popierinius maišelius ir negalėjau atsispirti neaužrašius mažos žinutės ant jų…
- Trukmė: apie 10 min sumuštiniui
Reikia (1 dideliam sumuštiniui):
- šviežios, mažesnės baguette duonos;
- poros šaukštų lieso majonezo;
- trečdalio tuno filė konservų;
- pusės kietai virto kiaušinio;
- kelių lapų kiniškų salotų;
- šiek tiek pjaustytos saldžiosios paprikos;
- traškių marinuotų agurkėlių riekelių;
- baziliko lapelių;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos;
- provansiškų ar itališkų žolelių prieskonio mišinio.
Sumuštinio paruošimas
- Prapjaukite batoną, dali minkštimo galite išimti.
- Patepkite vidų majonezu ir sudėkite salotų lapus.
- Nupilkite konservuotų tunų vandenį (ar aliejų), atsargiai įdėkite dalį tuno konservų į sumuštinį.
- Įdėkite pjaustytos paprikos, agurkėlių, pusę kiaušinio padalinkite į dvi tris dalis ir atsargiai įdėkite į sumuštinį.
- Papuoškite baziliko lapeliais ir užbarstykite pipirų, druskos bei žolelių prieskonių.
- Dailiai supakuokite ir neškitės į pikniką!