Populiariausias sumuštinis su žuvimi yra ne lašišos sumuštinis, o senas geras sumuštinis su šprotais. Šiais laikais, nepaisant iš pažiūros riboto naudojamų ingredientų skaičiaus, šio užkandžio gaminimo receptų yra daug. Siūlome paprastą, bet kartu ir skanų sumuštinių su šprotais receptą.
Šprotų nauda
Saikingas produkto vartojimas padeda išvengti osteoporozės ir diabeto, lėtina organizmo senėjimą ir padidina smegenų veiklą. Konservų sudėtyje yra naudingų mikroelementų, polinesočiųjų riebalų, vitamino E. Aliejuje esantys šprotai neturėtų būti įtraukti į vaikų, nėščių ir žindančių moterų racioną.
Ingredientai:
- Šprotai – 160 g;
- Agurkai – 1 vnt.;
- Batonas – 1 vnt.;
- Petražolės – 1 sauja;
- Majonezas – pagal skonį.
Sumuštinių paruošimas:
- Batoną (jei norite, galite naudoti bagetę) supjaustykite griežinėliais.
- Nuimkite nuo agurko galiukus ir daržovių skustuku supjaustykite plonais griežinėliais. Kiekvieną agurko gabalėlį susukite į spiralę.
- Batono riekeles pagal skonį patepkite majonezu.
- Ant kiekvieno uždėkite po griežinėlį agurko ir šprotų. Pakartokite veiksmus su likusiais sumuštiniais. Paruoštus sumuštinius papuoškite petražolių lapeliais.
Sumuštinius su šprotais geriausia ruošti prieš pat patiekiant, kad ingredientai nesudžiūtų. Šis užkandis išsiskiria originaliu ir darniu ingredientų deriniu: sūrūs šprotai puikiai dera su sultingu, šviežiu agurku, majonezu ir aromatingo batono riekele.