Sumuštiniai su šprotais

Populiariausias sumuštinis su žuvimi yra ne lašišos sumuštinis, o senas geras sumuštinis su šprotais. Šiais laikais, nepaisant iš pažiūros riboto naudojamų ingredientų skaičiaus, šio užkandžio gaminimo receptų yra daug. Siūlome paprastą, bet kartu ir skanų sumuštinių su šprotais receptą.

Šprotai – žuvies konservai, ruošiami iš šviežių arba šaldytų smulkių 7-12 cm ilgio žuvų. Žodis „šprotai“ (sprotte) iš vokiečių kalbos išverstas kaip „maža žuvelė“. Tai gali būti Baltijos silkė, Baltijos ir Kaspijos šprotai, Baltosios jūros ir Atlanto silkė, ančiuviai. Žuvys rūkomos karštu būdu: naudojant sausą alksnio medieną, tai suteikia gaminiui būdingą atpažįstamą aromatą.

Šprotų nauda

Saikingas produkto vartojimas padeda išvengti osteoporozės ir diabeto, lėtina organizmo senėjimą ir padidina smegenų veiklą. Konservų sudėtyje yra naudingų mikroelementų, polinesočiųjų riebalų, vitamino E. Aliejuje esantys šprotai neturėtų būti įtraukti į vaikų, nėščių ir žindančių moterų racioną.

Šprotai laikomi šaldytuve atidarytame gamykliniame indelyje su aliejumi – iki 5 dienų, uždarytoje skardinėje – 2 metus.

Ingredientai:

  • Šprotai – 160 g;
  • Agurkai – 1 vnt.;
  • Batonas – 1 vnt.;
  • Petražolės – 1 sauja;
  • Majonezas – pagal skonį.

Sumuštinių paruošimas:

  1. Batoną (jei norite, galite naudoti bagetę) supjaustykite griežinėliais.
  2. Nuimkite nuo agurko galiukus ir daržovių skustuku supjaustykite plonais griežinėliais. Kiekvieną agurko gabalėlį susukite į spiralę.
  3. Batono riekeles pagal skonį patepkite majonezu.
  4. Ant kiekvieno uždėkite po griežinėlį agurko ir šprotų. Pakartokite veiksmus su likusiais sumuštiniais. Paruoštus sumuštinius papuoškite petražolių lapeliais.

Sumuštinius su šprotais geriausia ruošti prieš pat patiekiant, kad ingredientai nesudžiūtų. Šis užkandis išsiskiria originaliu ir darniu ingredientų deriniu: sūrūs šprotai puikiai dera su sultingu, šviežiu agurku, majonezu ir aromatingo batono riekele.

Patarimas: kad sumuštiniai su šprotais būtų aštresni, į majonezą įdėkite smulkintą česnaką.
[the_ad id=”13110″][the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą