Lašišos sumuštiniai

Norint paruošti šį užkandį, reikia pjaustyti duoną riekelėmis o lašišą juostelėmis. Tada duonos riekeles reikia paskrudinti skrudintuvėje arba orkaitėje, leisti atvėsti, aptepti sviestu, sūreliu ir apdengti lašišos juostelėmis.

Yra daugybė variantų, kaip galima pagardinti sumuštinius su lašiša. Pavyzdžiui, viename iš receptų siūloma naudoti lydytą sūrį su petražolėmis, krapais ir prancūzišką batoną. Kitame recepte siūloma sumuštinius papildyti pomidorais ir mocarela sūriu. Galimybių yra daugybė – viskas priklauso nuo asmeninių skonių ir pageidavimų.

Ingredientai:

  • Batonas (duona);
  • Lašiša – 1 skardinė (savo sultyse);
  • Virti kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Svogūnų laiškai;
  • Krapai.

Paruošimas

  1. Įdarui reikia 1 skardinės lašišų savo sultyse, sutrinkite šakute. Susmulkinkite kekę svogūnų ir įtarkuokite 2 virtus kiaušinius.
  2. Į lašišą siunčiame svogūnus ir kiaušinius. viską gerai išmaišome ir įdaras paruoštas.
  3. Apkepame batono riekeles, patogumo dėlei riekelę padalinau į dvi dalis. Galima ir ne kepti, bet kepto batono skonis daug geresnis.
  4. Įdarą dėkite ant apkepto batono gabalėlio, papuoškite krapais ir galite patiekti ant stalo.
  5. Patikėkite, tai skanu. Rezultatas – keptas traškus batonas ir sultingas įdaras.

Skanaus!

[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą