Užtepėlė ant duonos

Užtepėlė ant duonos yra lengvas ir skanus užkandis, kuris gali būti pagamintas iš įvairių ingredientų. Pavyzdžiui, vienas iš receptų siūlo pikantišką užtepęlę iš kiaušinių, sūrio ir majonezo, kuri tinka tepti ant keptos duonos arba paskrudinto batono.

Yra daugybė skirtingų užtepėlių receptų, todėl galima eksperimentuoti su skirtingais ingredientais ir atrasti savo mėgstamiausią variantą. Užtepėles galima naudoti kaip užkandį arba kaip papildomą priedą prie pagrindinio patiekalo.

Ingredientai:

  • 1 skardinė šprotų;
  • 2 virti kiaušiniai;
  • 1 didelė virta morka;
  • 1 lydyto sūrelio;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas acto;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 2-3 šaukštai majonezo;
  • Krapų pagal skonį.

Paruošimas

  1. Atidarykite šprotus, nupilkite aliejų ir sutrinkite žuvį šakute.
  2. Ant smulkios trintuvės sutarkuokite morkas, sūrį ir kiaušinius.
  3. Svogūną supjaustykite kubeliais, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite druskos, cukraus ir įpilkite acto. Palikite marinuotis 15 minučių. Tada nupilkite marinatą.
  4. Prie likusių ingredientų sudėkite svogūną.
  5. Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į užtepėlę.
  6. Visi ingredientai gerai sumaišomi, pagardinami majonezu ir užtepami ant duonos.

Būtinai išbandykite šį receptą!

[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą