Tiršta bulvių sriuba su šonine

Bulvių sriubas mėgsta daugelis šefų ir šeimininkių dėl jų paruošimo paprastumo ir sotumo. Dėl neutralaus skonio, bulvės derinamos su daugybe ingredientų, todėl bulvių sriubų receptų išties gausu. Pavyzdžiui, galite pagal mano receptą išsivirti bulvių sriubą su šonine. Tokios sriubos paruošime nėra nieko sudėtingo, o rezultatas viršija visus lūkesčius. Sriubai paruošti reikia vištienos sultinio.

  • Porcijos: 4 asmenims
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • Šoninė – 500 g;
  • Salieras – 2 stiebai;
  • Svogūnai – 1 galva;
  • Česnakai – 3 skiltelės;
  • Bulvės – 8 vnt.;
  • Vištienos sultinys – 800 ml;
  • Sviestas –  3 v.š.;
  • Kvietiniai miltai – 30 g;
  • Grietinėlė 30% – 230 ml;
  • Džiovintas peletrūnas – 1 a.š.;
  • Druska – 1/4 šaukštelio;
  • Malti juodieji pipirai – 1/2 a.š.

Sriubos paruošimas:

Bulvių sriubą su šonine lengva pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Šoninę supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat supjaustykite salierą. Nulupkite česnaką ir išspauskite. Bulves nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Šoninę sudėkite į puodą ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Tada atsargiai išimkite šoninę ir perkelkite į lėkštę.
  3. Į tą patį puodą sudėkite salierą ir svogūną. Kepkite, kol svogūnas taps skaidrus (apie 5 minutes).
  4. Čia suberkite česnaką, o po 1-2 minučių – bulves. Išmaišykite ir kepkite 3-4 minutes. Tada šoninę grąžinkite į puodą ir supilkite vištienos sultinį.
  5. Sviestą ištirpinkite keptuvėje. Maišydami sviestą suberkite miltus. Kepkite, nuolat maišydami, 1-2 minutes.
  6. Tada supilkite grietinėlę, suberkite peletrūną ir kapotas petražoles. Užvirinkite ir maišydami virkite, kol sutirštės.
  7. Gautą mišinį supilkite į puodą su daržovėmis. Išmaišykite.
  8. Naudodami panardinamą trintuvą, lengvai sutrinkite sriubą, kad joje liktu lašinių ir bulvių gabalėlių. Nepamirškite druskos ir pipirų. Skanaus!
[the_ad id=”13109″][the_ad id=”6305″]

Paruošta bulvių sriuba – ne patiekalas, o tiesiog persivalgymas. Ji yra tirštos, aksominės tekstūros ir subtilaus kreminio skonio su dūmo natomis, kurias sukelia kepta šoninė. Šį patiekalą geriausia patiekti karštą su kvietinės duonos skrebučiais arba traškiais batono griežinėliais.

Patarimas: šiai bulvių sriubai rekomenduojame naudoti daug krakmolo turinčias bulves. Jos lengvai išverda ir suteikia patiekalui norimą aksominę tekstūrą.
Bulvėse gausu angliavandenių krakmolo pavidalu. Baltymas, nors turi jo nedaug, yra vertingiausias iš visų augalinių baltymų. Be to, jos turtingos tokių mineralų druskų: kalio, sieros, fosforo, magnio, kalcio, geležies, mangano, vario, cinko, švino bei jodo. Jose yra ir tam tikras vitaminų kiekis.
[the_ad id=”13110″] [the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą