Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais. Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto); Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais; Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.; Krapai – šiek tiek. Ruošiame sultinį: Vanduo – 2 l + 2 l; Jautiena su kaulu – … Skaityti toliau

Šaltibarsčiai su ridikėliais ir grūdėta varške

Šaltibarsčių receptas su ridikėliais ir grūdėta varške

Dar vienas mano labai pamėgtas šaltibarsčių derinys , kuris tikrai atgaivins karštomis dienomis. Grudėta varškė čia prideda daug šarmo, kiek neįprastas derinys – bet tobulai tinkantis su šaltibarsčiais. Kas dar taip nebandė – kviečiu išbandyti ir pasidalinti įspūdžiais ar patiko! 🙂 Ingredientai: 3 virtų burokėlių; 2 didesnių agurkų; saujos ridikėlių (aš dėjau 7-8 didesnius); krapų; … Skaityti toliau

Pomidorinė lapinio kopūsto sriuba su avinžirniais ir kalakutienos kukuliukais

Pomidorinė lapinio kopūsto sriuba su avinžirniais ir kalakutienos kukuliukais

Šią sriubą verdu gan dažnai, žiemą į ją nededu lapinio kopūsto – bet vasarą kai jo gausu mano darže visada įdedu! Man labai patinka šioje sriuboje avinžirniai jie puikiai dera su kalakutienos faršu. Kaip jau pastebėjote aš dažniausiai renkuosi kalakutienos faršą, nes nelabai mėgstu kitokio – jūs galite naudoti kokį tik noritę faršą – bet … Skaityti toliau

Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Rūgštynės – unikalus sezoninis augalas, aktyviai naudojamas įvairių šalių kulinarijos specialistų. Dėl oksalo rūgšties lapuose yra būdingas rūgštumas, dėl kurio bet koks patiekalas gali būti rūgštus. Dažniausiai dedamos į salotas, apkepus, pyragus, sriubas. Pavyzdžiui, pabandykite pasigaminti žalius barščius su rūgštynėmis ir kiaušiniais – vieni iš populiariausių vasarinių barščių. Ingredientai: Kiaulienos šonkauliukai – 500 g; Bulvės … Skaityti toliau

Burokėlių lapų sriuba

Naminės burokėlių lapų sriubos receptas

Ar ne puikus metas liepos pradžia? Šiais metais taip jau išpuolė, kad liepą pradedame 9 dienų laisvadieniais visoje Turkijoje, nes pasibaigė Ramadano mėnuo. Stambulas ištuštėjo, nes daugelis pasinaudojo ilgomis šventėmis ir išlėkė į kurortus, vasarnamius ar pas giminaičius kur nors arčiau jūros. Tiesą sakant dabar idealus metas būti Stambule. Šiais metais taip ir nusprendėme. Liko … Skaityti toliau

Augalinė meksikietiška sriuba

Augalinė meksikietiška sriuba su daug baltymų

Ši sriuba, tiesiogine to žodžio prasme, yra tiesiog kimšte prikimšta augalinių baltymų! Ji netik labai soti, bet ir puikiai kovoja su peršalimu. Čia esantis čili pipiras ir česnakas bus tikrieji jūsų imuninės sistemos pagalbininkai. Tad jeigu ieškote patiekalo, kuris galėtų jus pastatyti ant kojų, ši augalinė MEKSIKIETIŠKA SRIUBA yra būtent tai, ko jums reikia. Jums … Skaityti toliau

Tiršta bulvių sriuba su šonine

Tiršta bulvių sriuba su šonine

Bulvių sriubas mėgsta daugelis šefų ir šeimininkių dėl jų paruošimo paprastumo ir sotumo. Dėl neutralaus skonio, bulvės derinamos su daugybe ingredientų, todėl bulvių sriubų receptų išties gausu. Pavyzdžiui, galite pagal mano receptą išsivirti bulvių sriubą su šonine. Tokios sriubos paruošime nėra nieko sudėtingo, o rezultatas viršija visus lūkesčius. Sriubai paruošti reikia vištienos sultinio. Porcijos: 4 … Skaityti toliau

Barščiai su šonkauliukais

Barščių su šonkauliukais receptas

Barščiai su šonkauliukais yra skanu ir sotu patiekalas, kuris yra labai populiarus daugelyje Rytų Europos šalių. Šis tradicinis patiekalas paprastai gaminamas iš burokėlių, šonkauliukų, daržovių, tokių kaip kopūstai, morkos ir bulvės, bei kvapnių prieskonių. Barščiai su šonkauliukais turi intensyvų ir gilų skonį. Barščius galima virti su bet kokia mėsa pagal skonį – vieno standarto niekada … Skaityti toliau

Šalta rūgštynių sriuba

Šalta rūgštynių sriuba receptas

Šią nuostabią šaltą sriubą vaikystėje virė mama, močiutė ir tetos. Šaltos rūgštynių sriubos receptą gavau iš mamos. Šeimos nariai liko labai patenkinti. Tad visiems, norintiems sulieknėti, rekomenduoju lengvą šaltą rūgštynių sriubą. Daugelis stengiasi į šią sriubą dėti mėsos, bulvių, bet… nepatarčiau. O be viso šito sriuba yra gana vertingas ir maistingas produktas. Iškarto norių pasakyti … Skaityti toliau

Vaikiški barščiai be česnako ir prieskonių

Vaikiškų barščių receptas be česnako ir prieskonių

Pediatrai rekomenduoja į vaikų meniu įtraukti sriubas. Pirmieji patiekalai normalizuoja virškinimo procesus ir įkrauna energijos mažiems smalsuoliams. Ingredientai: Mėsos sultinio – 2 l.; Bulvės – 600g; Kopūstas – 250g; Burokėliai – 350 g; Morkos – 160 g; Svogūnai – 100 g; Augalinis aliejus – 1,5 šaukšto; Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas; Druska – pagal … Skaityti toliau

Morkų sriuba su kmynais

Morkų sriuba su kmynais

Turbūt pastebėsite, kad ši sriuba nedaug kuo skiriasi nuo trintos morkų sriubos su kariu. Šįkart atsisakiau bulvių, kario miltelių, o gardinau tik įprastais prieskoniais ir patiekiau su jogurtu. Gal skamba kiek keistai, bet, žinokite, valgosi labai skaniai. Ši sriubytė lengvesnė, greičiau paruošiama, todėl puikiai tinka vėlyvą ar ankstyvą vasaros vakarą, kai nusibosta braškės su pienu … Skaityti toliau

Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Trintos žiedinių kopūstų sriubos receptas

Žiedinių kopūstų sriuba yra lengvai paruošiama ir labai skani! Ją galima pagardinti įvairiais prieskoniais ir daržovėmis, kad patiekalas būtų dar skanesnis ir įvairesnis. Todėl, valgydami žiedinių kopūstų sriubą, ne tik galite pasimėgauti skaniu patiekalu, bet ir gauti daugybę sveikųjų medžiagų, reikalingų jūsų organizmui. Žiediniai kopūstai yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, taip pat šie kopūstai … Skaityti toliau

Moliūgo ir raudonųjų lęšių sriuba

Moliūgo ir raudonųjų lęšių sriuba

Hokaido moliūgai yra labai ryškios spalvos nedidukai moliūgai pasižymintys gana ryškiu skoniu, o svarbiausia labai minkšta odele, tad jų nereikia lupti. Žinoma, šiai sriubai galite naudoti bet kurį kitą moliūgą, net it tą jei kurį nors netyčia sugadinote, kai bandėte pasidaryti Helowyno dekoracijas. Pagardinti šią sriubą galite ir tiesiog kepintomis moliūgų sėklomis. Ingredientai: 1 svogūno, … Skaityti toliau

Avižirnių sriuba su špinatais

Avižirnių sriuba su špinatais

Grįžę po trumpos išvykos, su nušalusiomis nosimis, su ta drėgme, kuri, atrodo, apgaubia visą kūną ir įsiskverbia iki kaulų, greitai pradedame pjaustyti daržoves sriubai: mūsų mėgiamiausiai, išbandytai nesuskaičiuojamus kartus, greitai paruošiamai ir visad pasiteisinančiai. Garuojančios sriubos dubenėlis greitai sušildo ir, atrodo, kad iš pažiūros niūrokas sekmadienis, negalėjo būti geresnis! Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 min … Skaityti toliau

Trinta burokų sriuba su salieru

Trinta burokų sriuba su salieru

Kadangi žinau burokų stebuklingąsias galias ir jų naudą raudoniesiems kraujo kūneliams, nusprendžiau, kad reikia bent kartais jų paragauti. Vakar dienos pirmasis “prisijaukinimo” variantas – Trinta burokų sriuba su salieru. Turiu pastebėti, jog pavyko visai neprastai ir net mano skonio receptoriai įvertino gana tolerantiškai. 3 lėkštėms prireiks: vidutinio dydžio buroko; vidutinio dydžio morkos; nedidelės bulvės; pusės … Skaityti toliau

3-jų daržovių sriuba su sūriu

3-jų daržovių sriuba su sūriu

Mane apsėdo sėklų manija. Parduotuvėse sukuosi tarp lentynų, kad tik rasčiau tai, ko širdis geidžia – baklažanų, rozmarinų, bazilikų, pomidorų… Neatspėjote, ne daržovių ieškau, o jų sėklų. Juokingiausia tai, jog nei sodo, nei daržo aš neturiu. Tačiau šilčiausioje vonios vietoje savo lapelius jau stiebia baklažanai, kurie vasarą galbūt taps dideliu džiaugsmu mano lėkštėje. Klausiate kur … Skaityti toliau

Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Po ne itin sėkmingo šviežių burokėlių salotų bandymo pagal žurnalo receptą (kad ir kaip puikiai paruošti, kad ir kokiuose induose patiekti, jie man tiesiog neskanūs), kuris turėjo sukelti revoliuciją mano skonio receptoriams, ryžausi dar vienam bandymui. Šį kartą – Izraelio virtuvės sriubai, kurią pakeičiau kardinaliai: su garam masala ji tapo indiška, labai skani ir šildanti. … Skaityti toliau

Trinta cukinijų sriuba

Trinta cukinijų sriuba

Ketvirtą savaitę šaldytuve stovintis gabalėlis cukinijos badė akis tiesiogine šio žodžio prasme :)) Reikėjo kažko imtis. Šiuo eksperimentu esu daugiau nei patenkinta. Niekad negalvojau, kad be papildomų riebalų galima pasigaminti tokią skanią, švelnią ir nė trupučio neprėsko skonio sriubą. Skubu dalintis receptu 3 didelėms sriubos lėkštėms. Ingredientai: apie 300 g cukinijos (pas mane buvo likęs … Skaityti toliau