Pediatrai rekomenduoja į vaikų meniu įtraukti sriubas. Pirmieji patiekalai normalizuoja virškinimo procesus ir įkrauna energijos mažiems smalsuoliams.
Ingredientai:
- Mėsos sultinio – 2 l.;
- Bulvės – 600g;
- Kopūstas – 250g;
- Burokėliai – 350 g;
- Morkos – 160 g;
- Svogūnai – 100 g;
- Augalinis aliejus – 1,5 šaukšto;
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – pagal skonį;
- Lauro lapas – 2 vnt.
Sriubos paruošimas:
- Nuplaukite ir nulupkite burokėlius, bulves, svogūnus ir morkas. Bulves supjaustykite mažais kubeliais, vieną palikite visą. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas ir burokėlius sutarkuokite.
- Paruoškite sriubos pagrindą. Į puodą supilkite jautienos sultinį (galima naudoti vištienos sultinį), suberkite lauro lapą ir užvirinkite. Druska pagal skonį.
- Į verdantį sultinį sudėkite kopūstus, dar kartą užvirus sudėkite pjaustytas bulves ir nepjaustyta bulvę. Verdame 10-15 minučių.
- Paruoškite keptas daržoves. Svogūnus ir morkas pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštės, apie 7-10 minučių. Tada sudėkite daržoves į puodą.
- Toje pačioje keptuvėje pakepinkite tarkuotus burokėlius, apie 7-10 min. Baigiant kepti supilti pomidorų pastą ir išmaišyti.
- Burokėlius sumaišykite su likusiomis daržovėmis, sudėkite į puodą, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Išjunkite viryklę ir palikite sriubą pastovėti apie 10-15 minučių.
- Išvirus sriubai, išimkite nepjaustyta bulvę iš puodo, sutrinkite į bulvių košę ir grąžinkite į sriubą.
Sriubą patiekite su ruginės duonos rieke arba skrebučiais. Skanaus!
[the_ad id=”6305″]