Klasikinė agurkinė sriuba verdamas iš jautienos sultinio, pridedant perlinių kruopų. Tačiau šis produktų derinys ne visada tinka kūdikių ar vaikų mitybai. Šiame recepte jautieną pakeitėme vištiena, o miežius – ryžiais.
Ingridientai:
- Vištienos filė – 500g;
- Ryžiai – 50 g;
- Morkos – 1 vnt.;
- Bulvės – 5 vnt.;
- Rauginti agurkai – 1 vnt.;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Lauro lapas – 1 vnt.;
- Druska ir pipirai – pagal skonį.
Sriubos paruošimas:
- Išvirkite vištienos filė. Norėdami tai padaryti, užpilkite 2 litrais vandens, įdėkite lauro lapą ir užvirinkite. Virkite 20 minučių.
- Morkas sutrinkite stambia tarka. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Bulves supjaustykite 1-2 cm storio kubeliais.
- Raugintus agurkus supjaustykite plonais šiaudeliais.
- Svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje.
- Paruoštą vištienos filė išimkite iš sultinio, supjaustykite mažais gabalėliais ir vėl sudėkite į puodą.
- Sultinį grąžinkite ant ugnies, užvirinkite ir suberkite į jį bulves ir ryžius. Virkite 5 minutes.
- Sudėkite keptus svogūnus ir morkas į sriubą, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Kai ryžiai bus paruošti, nukelkite sriubą nuo ugnies.
Jūsų sriuba paruošta! Skanaus!
[the_ad id=”6305″]