Morkų apkepas vaikams

Gaminame sveiką ir skanų morkų apkepą! Vaikiškas morkų apkepas, kurio receptą daugelis nori žinoti, yra ryškus ir labai skanus patiekalas, kuris patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Morkos maitina kūną, prisotina jį vitaminais ir mineralais. Normalizuoja cheminę pusiausvyrą. Šakniavaisių naudojimas praktiškai nekenkia, jie yra įtraukti į kiekvieną mitybos lentelę.

Ingredientai:

  • Morkos – 350 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Manų kruopos – 3 šaukštai;
  • Cukrus – 1,5 šaukšto;
  • Druska – 1 g;
  • Sviestas – 30 g.

Apkepo paruošimas:

  1. Nuplaukite morkas. Nuvalykite.
  2. Nuluptas morkas suberkite į puodą su šaltu vandeniu ir uždenkite dangčiu. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20-30 minučių. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite morkas.
  3. Morkas sutarkuokite. Sumaišykite jas su kiaušiniais. Įpilkite manų kruopų, druskos ir granuliuoto cukraus. Išmaišykite.
  4. Morkų mišinį supilkite į kepimo indą. Išlyginkite.
  5. Pašaukite formą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 40 minučių.

Prisimenate apkepo skonį iš vaikystės?

[the_ad id=”6305″]
Morkos – daržovė, kuri yra kiekvienuose namuose. Ji vartojama virta ar troškinta, šviežiose salotose ar net skystu pavidalu – iš žalių morkų ruošiamos sultys ir kokteiliai. „Jei nori užaugti, valgyk morkas! sakė močiutės. Ir atrodo, kad visi žino apie šakniavaisių naudą.


Parašykite komentarą