Yra keletas gudrybių, padedančių pasigaminti puikų varškės apkepą be kiaušinių. Jau seniai išbandžiau įvairius receptus, o šiandien ruošiuosi pasidalinti sėkmingiausiu šio recepto variantu!
Varškės gaminimo metu iš pieno išsiskiria organizmo lengvai pasisavinami baltymai ir pieno riebalai, kurie padeda užtikrinti gerą bendrąją sveikatą. Dėl lengvo varškės įsisavinimo, šį pieno produktą galima vartoti įvairaus amžiaus žmonėms, pradedant vos 6 mėnesių mažyliams ir baigiant pagyvenusiais žmonėmis. Varškė yra net gi įtraukiama į dietinius valgiaraščius žmonėms, kurie serga, kepenų, inkstų skrandžio, žarnyno, širdies ir kraujagyslių ligomis.
Ingredientai:
- Varškė – 450 g;
- Sviestas – 30 g;
- Pienas – 100 ml;
- Manų kruopos – 3 šaukštai;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Vanilinas – 1 žiupsnelis.
Apkepo paruošimas:
- Varškę pertrinkite per sietelį.
- Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite 5 min.
- Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vanile ir sumaišykite visus ingredientus.
- Sudėkite masę į riebalais išteptą kepimo formą.
- Apkepą kepame iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tikslus kepimo laikas priklauso tik nuo jūsų konkrečios orkaitės savybių, turėkite tai omenyje.
- Varškės apkepas turėtų šiek tiek atvėsti, tada apverskite ant serviravimo lėkštės.
Svarbu! Kad varškės tešla ar įdaras pavyktų, svarbu išsirinkti tinkamą varškę. Nekokybiškas produktas gali sugadinti kepinius, nes tai tiesiogiai veikia tekstūrą, skonį ir galutinį rezultatą.
Vienas skaniausių apkepų, kuriuos kada gaminau. 🙂