Avižinių dribsnių apkepas

Jeigu jaučiate, kad artėja niūri ir melancholiška žiemos nuotaika, o gal jūsų vaikas sunkiai valgo avižinę košę, o gal nežinote, ką dar galima pagaminti iš avižų? Jeigu iškyla vis daugiau jeigu, tada bėkite gaminti šį stebuklingą AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPĄ SU SPANGUOLĖMIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS.

Šis apkepas puikiai tiks ilgesniems savaitgalio rytams, kai niekur neskubate ir norite pusryčiams savo artimuosius nustebinti nepaprastu valgių. Šiltas, augalingas, traškus, nepaprastai skanus apkepas padarys jūsų pusryčius ypatingus.

  • Porcijos: 4 asmenims

Sausi ingredientai:

  • 1 ½ puodelio nesmulkintų avižinių dribsnių;
  • ½ puodelio džiovintų spanguolių;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 a.š. malto cinamono;
  • 2 a.š. malto imbiero;
  • 1 a.š. malto gvazdikėlio;
  • 1 a.š. malto muskato riešuto;
  • ¼ a.š. druskos.

Drėgni ingredientai:

  • 2 puodelių augalinio pieno;
  • 2 v.š. kokoso aliejaus;
  • 1 v.š. smulkintų linų sėmenų;
  • 3 v.š. karšto vandens;
  • 2 v.š. klevų arba agavos sirupo;
  • 1 puodelio moliūgo tyrės.

Barstinys:

  • 2 v.š. miltų;
  • 2 v.š. rudo arba kokoso cukraus;
  • 2 v.š. kokoso aliejaus;
  • ½ puodelio smulkintų graikinių riešutų.

Ką daryti:

  1. Moliūgo tyrę galite pasiruošti iš anksto. Laikyti galite šaldytuve 3-4 dienas, arba sudėję į maišelius įdėti į šaldiklį.
  2. Galite naudoti arba visą moliūgą, arba tam tikrą jo dalį. Nuplaukite ir supjaustykite jį vidutinio dydžio gabaliukais, odelę palikite. Sudėkite viską į skardą ir kepkite 180 °C, 40-50 minučių, priklausomai nuo moliūgo dydžio. Moliūgui suminkštėjus ištraukite jį iš orkaitės ir atvėsinkite. Nuimkite odelę (po kepimo tai turėtumėte padaryti labai lengvai), įdėkite viską į blenderį ir, įpylė truputį vandens, viską sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Svarbu! Prieš pradedant gaminti atkreipkite dėmesį, kad visi drėgni ingredientai turi būti kambario temperatūros. Todėl iš anksto išimkite juos iš šaldytuvo.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Formą, kurioje kepsite ištepkite aliejumi.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.
  6. Paruoškite augalinį kiaušinį. 1 valg. š. maltų linų sėmenų sumaišykite su 3 valg. š. karšto vandens. Atidėkite į šalį. (Vietoje linų sėmenų taip pat galite naudoti ir chia sėklas).
  7. Sumaišykite visus drėgnus ingredientus ir įpilkite į dubenį su sausais. Dar kartą gerai permaišykite. Visą masę dėkite į kepimo indą.
  8. Miltus sumaišykite su cukrumi, įpilkite kokoso aliejaus. Sumaišykite ir įdėkite graikinių riešutų. Apibarstykite gautu barstiniu ir dėkite į orkaitę. Kepkite 30-35 minutes.
  9. Apkepą galima pateikti karštą ir atšalusį, su uogiene ar sirupu.

Skanaus!



Parašykite komentarą