Apelsininis spanguolių ir morkų pyragas

Kalbant apie sveikatą. Viena iš veganų problemų yra tą, kad kartais jie bijo kalbėti apie patiriamas sveikatos problemas ar apie tai, kad jie šiuo metu blogai jaučiasi. Juk teoriškai veganinė mityba, turėtų  išspręsti visas prieš tai turėtas sveikatos problemas. „Po velnių, aš gi turiu jaustis nuostabiai! Aj, čia bišky jaučiuosi silpnai, bet skaičiau internete, kad taip turi būti. Vėliau bus geriau“ – galvoja jie.

Šis subalansuotas APELSININIS SPANGUOLIŲ IR MORKŲ PYRAGAS puikiai tiks ir pusryčiams ir desertui. Toks drėgnas, minkštutis, pilnas džiovintų saldžių arba rūgščių šviežių spanguolių – net sunku patikėti, kad šį pyragą valgyti sveika.

Jums reikės (1 kepaliukas):

  • 1 v.š. ispaninių šalavijų (chia) sėklų;
  • 130 ml jūsų pasirinkto augalinio pieno;
  • 60 ml kokoso aliejaus;
  • 2 a.š. tarkuotų apelsinų žievelių;
  • 2 vidutinio dydžio morkų (maždaug 150g);
  • 125 ml klevų arba agavos sirupo;
  • 180 g viso grūdo speltų miltų;
  • 50 g avižinių dribsnių;
  • 1 v.š. malto cinamono;
  • 1 a.š. maltų imbierų;
  • ½ a.š. maltų gvazdikėlių;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • ½ a.š. geriamosios sodos;
  • ¼ a.š. druskos;
  • 80 g spanguolių.

Ką daryti:

  1. Dubenėlyje sumaišykite chia sėklas ir pieną ir palikite mirkti bent 15 minučių.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  3. Į duonos kepimo formą įdėkite kepimo popieriaus arba ištepkite formą trupučiu kokoso aliejaus.
  4. Nedideliame keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite kokoso aliejų ir įmaišykite apelsinų žieveles. Nukelkite nuo viryklės.
  5. Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite morkas, supilkite klevų arba agavos sirupą, pieno ir mirkytas chia sėklas bei kokoso aliejaus ir apelsinų žievelių mišinį.
  6. Dideliame dubenyje sumaišykite speltų miltus, avižų dribsnius, cinamoną, imbierus, gvazdikėlius, kepimo miltelius, geriamąją sodą ir druską.
  7. Supilkite į šį sausą mišinį šlapią morkų masę ir atsargiai išmaišykite. Įdėkite spanguoles.
  8. Perdekite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite 45 minutes arba tol. Kol į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas ištrauktas liks sausas. Palikite kepaliuką 10 minučių pravėsti formoje, o paskui perkelkite ir palikite visiškai atvėsti.   

Skanaus!

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”]


Parašykite komentarą