Paprastas riešutinis pyragas su uogiene ir grietine

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 35 min
  • Porcijos: 8

Toks pyragas su riešutais ne tik tinka, kai kažko norisi prie kavos ar arbatos puodelio, bet idealiai tinka ir šventiniam laikotarpiui, nes kupinas gausia riešutų nata. O toks receptas atkeliavo dar iš mano vaikystės. Jį buvau užsirašiusi į savo receptų sąsiuvinį dar per darbų pamoką. Pyragas gaunasi purus, lengvas ir tikrai be galo paprastai paruošiamas. Gal ne kiekvienas gali iškepti prabangų tortą, bet šį pyragą garantuoju, kad gali iškepti visi – net ir didžiausi virtuvės naujokai.

Gaminant buvo naudojama 21 centimetro skersmens forma.

Receptui reikės:

  • kiaušinių: 2
  • cukraus: 1 stiklinės
  • grietinė: 1 stiklinės
  • tirpinto sviesto: 1 valgomojo šaukšto
  • mėgstamos uogienės: 1 valgomojo šaukšto (aš šiam pyragui naudoju braškių uogienę)
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltų: 1 stiklinės
  • žemės riešutų: 100 gramų (naudoju kepintus ir sūdytus)

Paruošimas

  • Pradžioje kiaušinius išsuk su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  • Tada įmaišyk grietinę, tirpintą sviestą ir uogienę.
  • Įsijok miltus su kepimo milteliais. Masę gerai išmaišyk.
  • Tuomet riešutus pasmulkink. Šiek tiek jų atsidėk į šalį, jais apibarstysime pyrago viršų.
  • Riešutus įmaišyk į tešlą.
  • Masę pilk į kepimo skardą pateptą sviestu. Pabarstyk riešutais.
  • Dėk kepti į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepk maždaug 30-35 minutes.
  • Iškepusį pyragą atvėsink.
  • Aš šį kartą apibarsčiau cukraus pudra. Taip pat galima papuošti tirpinto juodo šokolado ornamentais bei pabarstukais. Viso pyrago nenorėjau paskandinti šokoladiniame glajuje. Bet galite puošti pagal savo norus ir fantaziją.
  • Pjaustyk ir skanauk!

Parašykite komentarą