Makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu

Greitai ir lengvai pagaminami makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu jus tikrai sužavės. Kadangi panaudojau šviežius žalumynus, daržoves ir toną nuostabaus pesto padažo šie makaronai yra pilni vitaminų, mineralų ir, kas svarbiausia, pilni skonio.

Išraiškingesniam skoniui galite pridėti čili dribsnių, bet tai nebūtina.

Jums reikės (4 porcijos):

  • 300 g mėgstamų makaronų;
  • 2 saujų šviežių špinatų;
  • 250 g šaldytų žalių žirnelių;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 100 g pistacijų branduolių;
  • 2 v.š. maistinių mielių;
  • 25 g šviežio baziliko;
  • ½ a.š. čili dribsnių (nebūtina);
  • 1 žaliosios citrinos (laimo);
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų;
  • 250 g vyšninių pomidorų.

Ką daryti:

  1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus ir virkite 8 minutes.
  2. Įdėkite špinatus ir šaldytus žirnelius į puodą su makaronais, išmaišykite ir palikite virti dar 2 minutes.
  3. Vandenį, kuriame virė makaronai perpilkite į puodelį (išsaugokite bent 4 valgomuosius šaukštus makaronų  vandens).
  4. Nulupkite česnako skilteles ir kartu su pistacijomis, maistinėmis mielėmis, baziliku, čili dribsniais, žaliosios citrinos žievele, žaliosios citrinos sultimis, vandeniu, kuriame virė makaronai, alyvuogių aliejumi ir geru žiupsniu druskos ir pipiru dėkite į trintuvą ir malkite iki vientisos masės.
  5. Supjaustykite vyšninius pomidorus ir dėkite juos į puodą su makaronais ir pistacijų pesto padažu.
  6. Gerai sumaišykite, kad makaronai gražiais pasidengtų šiuo nuostabiu ir gardžiu padažu.

Skanaus!



Parašykite komentarą