Na ką, grįžau iš trumpų atostogų. Pavadinkime jas kūrybinėmis, nes viskas, ką pavadini kūrybinėmis iškart skamba solidžiau, ar ne? Daugiau apie atostogas, savo ateities planus, bei kryptį, kuria aš toliau judėsiu, papasakosiu kitame savo įraše, o kol kas jūsų dėmesiui BULVIŲ SALOTOS SU ŠPARAGAIS IR RIDIKĖLIAIS arba kitaip aš jas dar vadinu „Paskutinėmis pavasario pasispardymo salotomis“.
Šiuose salotose puikiai tinka smidrai, o ir gegužės mėnuo yra būtent tas metas, kai mūsų turguose pasirodo šviežiausi smidrai. Ir taip, žinau, kad jų kaina truputėli kandžiojosi, bet visada juk smagu pasilepinti fantastišku skoniu.
Bet netgi jei jums nepavyko gauti šviežių smidrų, šiame patiekale galite drąsiai juos keisti šaldytais šparagais, kuriuos galima rasti kiekvienoje parduotuvėje.
REIKĖS (4 porcijos):
- 500 g bulvių;
- ¼ puodelio (60ml) alyvuogių aliejaus;
- 50 g šviežių petražolių;
- 50 g šviežių krapų;
- 2 v.š. garstyčių;
- 1 citrinos sulčių;
- Druskos ir pipirų;
- ¼ puodelio vandens nuo virtų bulvių;
- 125 g šviežių šparagų-smidrų arba šaldytų šparagų;
- 5 vnt. ridikėlių.
GAMINAME:
- Išverdame bulves supjaustę jas norimo dydžio gabaliukais. Bulvėms išvirus, pasiliekame ¼ puodelį vandens, kuriame jos virė.
- Paruošiame šparagus. Išverdame juos.
- Supjaustome ridikėlius.
- Gaminame padažą. Blenderiu arba dubenėlyje sumaišome smulkiai pjaustytas petražoles, krapus, garstyčias, citrinos sultys, alyvuogių aliejų, vandenį nuo bulvių, druską ir pipirus.
- Sujungiame bulves, šparagus, ridikėlius ir padažą.
Skanaus!